valerie_taratzi

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Βάλερι Ταράτζι στο Παρίσι, ως ένα από τα σύμβολα της παλαιστιανιακής αντίστασης

Πηνελόπη Γκιώνη

Οι Παλαιστίνιοι αθλητές καλούνται να μεταφέρουν την "αντίσταση" της χώρας τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με την Βάλερι Ταράτζι να εκμεταλλεύεται κάθε στιγμή για να διαδώσει το μήνυμα της ειρήνης και την ανάγκη για στήριξη στον παλαιστινιακό λαό.

Μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στις ΗΠΑ όμως η Βάλερι Ταράτζι έμαθε από μικρή για την κατάγωγή της από τη Μέση Ανατολή και τον παλαιστινιακό λαό με την ίδια να έχει διπλή υπηκοότητα. Οι γονείς της φρόντισαν να τη συνδέσουν με τις ρίζες της ώστε τώρα να εκπροσωπεί περήφανα την Παλαιστίνη στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η 24χρονη αθλήτρια, έχει ξεκινήσει την κολύμβηση από όταν ήταν μόλις 3 ετών και αμέσως κατάλαβε πως αυτό θα ήθελε να κάνει για πάντα, με το όνειρο των Ολυμπιακών να γίνεται πραγματικότητα φέτος. Στην πιο μεγάλη σκηνή, η Ταράτζι θα προσπαθήσει να διαδώσει το μήνυμα ειρήνης και την ανάγκη για στήριξη στον παλαιστινιακό λαό: «Θα είμαι για πάντα ευγνώμων γι’ αυτή την ευκαιρία, να επιστρέψω στις ρίζες μου και να εκπροσωπήσω την Παλαιστίνη στο Παρίσι», είπε.

Αν κανείς αναζητήσει φωτογραφίες της, θα εντοπίσει πολύ εύκολα σύμβολα της Παλαιστίνης, σημαίες, χαρακτηριστικά ενδύματα και άλλα. Η 24χρονη φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να δείχνει την καταγωγή της και να διατρανώνει την υπερηφάνεια της. Παράλληλα, η ίδια είναι μία από τους Young Olympic Ambassadors.

Γενικά, οκτώ αθλητές και αθλήτριες από την Παλαιστίνη θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα αποτελέσουν σύμβολα "αντίστασης" κατά τη διάρκεια του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, όπως δήλωσε Παλαιστίνιος υπουργός, καθώς η επίσημη αντιπροσωπεία αναχωρούσε από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Αυτή θα είναι η όγδοη φορά από το 1996 που Παλαιστίνιοι αθλητές λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής Τζιμπρίλ Ρατζούμπ δήλωσε ότι οι αθλητές δεν είχαν νιώσει ποτέ τόσο μεγάλη προσοχή: «Θέλουμε αυτή η συμμετοχή να είναι ένα μήνυμα των Παλαιστινίων προς τον κόσμο ότι ήρθε η ώρα να είναι ελεύθεροι στην πατρίδα τους. Μέσα από αυτή τη συμμετοχή, θέλουμε να παρουσιάσουμε τον πόνο του παλαιστινιακού λαού και τις πρωτοφανείς δολοφονίες που λαμβάνουν χώρα στη Γάζα». Ο Ρατζούμπ δήλωσε ότι 400 αθλητές, προπονητές και αθλητικοί αξιωματούχοι στη Γάζα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Οι αθλητές προετοιμάζονται για την έναρξη των Αγώνων του Παρισιού στις 26 Ιουλίου σε μια "πολύ σκοτεινή στιγμή στην ιστορία μας", δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Βαρσέν Αγκαμπεκιάν Σαχίν και συνέχισε: «Δεν είστε απλώς αθλητές, είστε επίσης σύμβολα της παλαιστινιακής αντίστασης».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]