sandi_morris
24/01/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Σάντι Μόρις: Εννιά χρόνια στην κορυφή του κόσμου και έπεται συνέχεια

Πηνελόπη Γκιώνη

Με τα πάνω και με τα κάτω αλλά χωρίς να τα παρατήσει ποτέ. Η Σάντι Μόρις, η πρωταθλήτρια του επί κοντώ που εδώ και χρόνια προσφέρει απλόχερα ανταγωνισμό στις αντιπάλους της και απασχολεί πολύ συχνά τις θέσεις στα βάθρα, ξεκίνησε καλά μία ακόμη σεζόν και συνεχίζει να γράφει επιτυχίες στην καριέρα της.

Μπορεί στους μεγαλύτερους αγώνες να μην έχει καταφέρει να πάρει το χρυσό όμως ήταν πάντα εκεί, στο βάθρο. Πάντα ανταγωνιστική, πάντα έτοιμη για μία μεγάλη μάχη. Η Σάντι Μόρις ήταν και παραμένει μία από τις πιο σταθερές άλτριες του επί κοντώ και ξεκίνησε το 2024 όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από εκείνη: Με ένα σταθερά μεγάλο άλμα.

Η 31χρονη Αμερικανίδα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αντιπάλους της χρυσής Ολυμπιονίκη του επί κοντώ, Κατερίνας Στεφανίδη. Ο μεταξύ τους αγώνας στο Ρίο το 2016 για το χρυσό παραμένει στο μυαλό όλων των Ελλήνων ως ένα αγωνιώδες βράδυ που είχε τελικά το πιο όμορφο αποτέλεσμα, αφού η ελληνίδα άλτρια κατέκτησε ένα πανάξιο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Η Σάντι Μόρις, τότε, κατέκτησε το αργυρό.

Η Αμερικανίδα, όμως, συνέχισε να προσπαθεί να γίνει «εμπόδιο» στις διακρίσεις της Στεφανίδη όπως συνέβη και το 2017, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Λονδίνου, όπου ξανά η Στεφανίδη νίκησε και περιόρισε τη Μόρις στη δεύτερη θέση. Πήρε ακόμη ένα αργυρό στο Παγκόσμιο της Ντόχα το 2019, όπου η Στεφανίδη είχε κατακτήσει το χάλκινο, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 στο Όρεγκον.

Στα… μεσοδιαστήματα αυτών των αργυρών μεταλλίων, η Μόρις είχε επικρατήσει στον κλειστό αφού είχε αναδειχθεί back-to-back πρωταθλήτρια κόσμου κλειστού στίβου το 2018 και το 2022.

Πέρα από τις διακρίσεις όμως, η Μόρις έχει αποδείξει επανειλημμένα το ταλέντο της με τις επιδόσεις της. Το top10 των κορυφαίων επιδόσεών της είναι γεμάτο με άλματα άνω των 4.90μ. (τέσσερα άλματα πάνω από τα 4.95μ.) ενώ είναι και μία από τις μόλις τέσσερις (τρεις στον ανοιχτό, μία στον κλειστό) αθλήτριες στην ιστορία του επί κοντώ που έχουν καταφέρει να υπερβούν τα 5 μέτρα (5.00μ.).

Στην καριέρα της έχει περισσότερα από 32 άλματα μεγαλύτερα του 4.80μ. ενώ εδώ και εννέα συνεχόμενα χρόνια θα υπερβεί αυτό το ύψος τουλάχιστον μία φορά μέσα στη σεζόν! Το ίδιο συνέβη και φέτος καθώς η Μόρις ξεκίνησε τη σεζόν της στον κλειστό με 4.82μ..

Η Μόρις, που λατρεύει τα ερπετά και έχει φίδια ως κατοικίδια, είναι και ένα από τα πολύ χαμογελαστά και αγαπητά πρόσωπα του στίβου. Προσπαθώντας να διατηρήσει τη δική της καλή ενέργεια, η Μόρις ακτινοβολεί θετικότητα και φαίνεται αρκετά εξωστρεφής ενώ προσπαθεί και μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media να μοιράζει λίγη θετικότητα και να θυμίζει στους ανθρώπους πως η επιτυχία δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα και πως είναι λογικό να έχει κανείς τα πάνω και τα κάτω του.

Η Μόρις ετοιμάζεται για μία ακόμη σεζόν που θα έχει και Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, όπου θα αγωνιστεί ως η κάτοχος του τίτλου, και Ολυμπιακούς Αγώνες όπου μετά την κρυάδα του Τόκιο που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό θα επιδιώξει να βρεθεί ξανά στη θέση που της αρμόζει: στο βάθρο.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]