filothei women gala
31/05/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Το γκαλά γυναικών της Φιλοθέης επιστρέφει για 25η συνεχή χρονιά

Πηνελόπη Γκιώνη

Το διεθνές μίτινγκ γυναικών «Filothei Women Gala» επιστρέφει για 25η συνεχή χρονιά και παραμένει πιστό στο ραντεβού του με κορυφαίες αθλήτριες στίβου, αναδεικνύοντάς τες, στις 19 Ιουνίου 2024.

Το διεθνές μίτινγκ στίβου Filothei Women Gala, το οποίο διεξάγεται ανελλιπώς από το 2000, επιστρέφει και φέτος για την 25η έκδοσή του, στις 19 Ιουνίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο της Φιλοθέης «Σ. Κυριακίδης».

Και φέτος, το μίτινγκ βρίσκεται στην κατηγορία Silver της δημοφιλούς σειράς αγώνων στίβου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας «World Athletics Continental Tour», αφού και πέρυσι καταγράφηκαν εξαιρετικές επιδόσεις που έδωσαν αρκετούς βαθθμούς στο μίτινγκ ώστε να διατηρηθεί σε αυτή την πολύ καλή κατηγορία. Παράλληλα, το γεγονός πως το μίτινγκ είναι Silver, σημαίνει πως όλες οι αθλήτριες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν πολύτιμους πόντους για το ranking.

Στο φετινό γκαλά, που αναμένεται να συγκεντρωθούν κορυφαία ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό όπως κάθε χρόνο, τα αγωνίσματα θα είναι τα εξής: 100μ, 100μ με εμπόδια, μήκος, ύψος και επί κοντώ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από το γκαλά της Φιλοθέης έχουν περάσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον στίβο όπως οι Μπαμπάκοβα, Κότοβα, Σλεσαρένκο, Τσιτσέροβα, Λεμπέντεβα, Σαλαντούχα κ.α. αλλά και, αν όχι όλες, σχεδόν όλες οι κορυφαίες Ελληνίδες σε αυτά τα αγωνίσματα όπως οι Στεφανίδη (που ανήκει και στον σύλλογο της Φιλοθέης), Ξάνθου, Παπαχρήστου, Δεβετζή, Δημητράκη, Τσιλιγγίρη, Κυριακοπούλου, Πεσιρίδου και αρκετές ακόμη.

filothei women gala

Το γκαλά διεξάγεται και με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, υπό την αιγίδα της παγκόσμιας (WA) και της ευρωπαϊκής (EAA) ομοσπονδίας, όπως και του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]