Συγκρατημένη αλλά αποφασισμένη κυνηγά τα 24 καράτια η Τζάκσον
31/05/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Συγκρατημένη αλλά αποφασισμένη κυνηγά τα 24 καράτια η Τζάκσον

Πηνελόπη Γκιώνη

Αποφασισμένη για τους στόχους της αλλά απόλυτα συγκρατημένη με όσα θα μοιραστεί, η Τζαμαϊκανή βολίδα Σέρικα Τζάκσον έχει στο μυαλό της τα... 24 καράτια του Ολυμπιακού χρυσού στο Παρίσι, παρ' όλο που η χρονιά δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελε.

Η γνωστή σε όλους πια Σέρικα Τζάκσον, από τότε που έκανε στροφή από τα 400μ στα 200μ, έχει καταγράψει φοβερούς χρόνους και έχει γίνει η αθλήτρια που θέλουν όλες να νικήσουν. Στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει την ευκαιρία, μετά από αυτήν τη μεγάλη αλλαγή, να διεκδικήσει το ατομικό χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που ονειρεύεται. Ωστόσο, η αρχή της στη σεζόν δεν είναι όπως την είχε προγραμματίσει.

Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ, μιλώντας στο AFP λίγο πριν τον αγώνα της στο Diamond League του Όσλο όπου κατετάγη 5η με 22.97, εξήγησε πως αυτή τη στιγμή έχει μπει σε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο για απώλεια κιλών καθώς όπως τόνισε μετά την πρεμιέρα της στο Μαρακές (22.82) αναθεώρησαν την κατάσταση και αποφάσισαν πως το να χάσει μερικά κιλά θα ήταν αρκετά βοηθητικό: «Μετά το Μαρακές, ξανασκεφτήκαμε λίγο τα πράγματα και ειδικά το σωματικό βάρος μου και νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά μετά από αυτό, χάνοντας λίγο βάρος.

Δεν είμαι στο σημείο που θα θέλαμε να είμαι, σχετικά με το βάρος μου, όμως είμαστε πολύ κοντά και έχουμε δύο μήνες ακόμη μπροστά μας οπότε μπορούμε να δουλέψουμε. Μόλις ο κόουτς με φτάσει στη σωστή φόρμα, που ξέρω πως θα γίνει τη σωστή στιγμή, τότε όλα θα είναι πιθανά».

Η Τζάκσον δεν αναφέρεται σε κάτι άλλο πέρα από το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο όλοι περιμένουν από εκείνη αφού έχει φτάσει μία ανάσα μακριά του. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στη Βουδαπέστη, η Τζαμαϊκανή σπρίντερ έκανε όλο το κοινό να πιστέψει πως όταν θα τερμάτιζε θα πανηγυρίζαμε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τόσο γρήγορη ήταν. Ωστόσο, το χρονόμετρο έγραψε 21.41 και για μόλις 0.07 του δευτερολέπτου δεν το κατάφερε. Αυτό δεν μείωσε ούτε στο ελάχιστο την ιστορικότητα της επίδοσή της όμως δημιούργησε το αίσθημα του απωθημένου.

«Δεν αφήνω τα media να με επηρεάσουν πνευματικά γιατί νομίζω πως πολλοί άνθρωποι παρασύρονται από σκέψεις όπως “Ω, θα καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ, ω θέλω να κάνω οπωσδήποτε αυτό ή εκείνο”. Πιθανότατα το έχεις στο μυαλό σου όμως δεν το βάζεις μπροστά από όλα, να σκεφτείς δηλαδή πως “θα κάνω σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ” γιατί αν δεν είσαι τελικά πνευματικά δυνατός και δεν καταρρίψεις το παγκόσμιο ρεκόρ; Αυτό μετά θα παίξει με το μυαλό σου. Για μένα, προσωπικά, το θέμα είναι να τρέξω μία καλή κούρσα και τότε σίγουρα θα κάνω έναν γρήγορο χρόνο», δήλωσε η Τζάκσον σχετικά.

Παράλληλα, εξήγησε πως ο στόχος της είναι το ατομικό Ολυμπιακό χρυσό καθώς δεν έχει κατακτήσει κανένα ατομικό, παρά μόνο με τη σκυταλοδρομία. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει συνολικά 5 Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποία δύο χάλκινα στα 100μ και 400μ.

Η ίδια βρίσκει… παρηγοριά για το χρυσό που της λείπει στο ΄ποτιέχει γίνει η πρώτη αθλήτρια (σε άνδρες και γυναίκες) στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που έχει κατακτήσει μετάλλια στα 100μ, στα 200μ, στα 400μ, στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ και τη σκυταλοδρομία 4Χ400μ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]