H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Μόναχο
06/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ντρισμπιώτη στο GWomen: «Η Ρώμη δεν είναι ο στόχος, όλα γίνονται για την 1η Αυγούστου»

Δημήτρης Ντζάνης

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βρίσκεται στη Ρώμη με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, όμως η κούρσα των 20 χλμ. βάδην στην «αιώνια» πόλη είναι η δική της πρεμιέρα στο 2024 και όπως δηλώνει στο GWomen, ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη το χάλκινο μετάλλιο πριν από 13 χρόνια στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνη ήταν μια πρώτη αρχή.

Στην πορεία υπήρξαν σκαμπανεβάσματα για τη βαδίστρια από την Καρδίτσα και μετά η έκρηξη, απόρροια της σκληρής δουλειάς.

Η 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο στα 20 χλμ. βάδην, η 4η θέση στα 35χλμ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Γιουτζίν τον Ιούλιο του 2022 και ένα μήνα μετά η αποθέωση, τα χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου στα 20 και στα 35 χλμ., με το χάλκινο μετάλλιο πέρυσι στα 35 χλμ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης να συμπληρώνει μια υπέροχη διετία.

Και τώρα παραμονές έναρξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Ρώμη η 40χρονη βαδίστρια να καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην 4η παρουσία της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Προερχόμενη από μια μακρά περίοδος προετοιμασίας στην Αυστραλία, η κούρσα των 20 χλμ. βάδην στην «αιώνια» πόλη, θα είναι και η πρώτη για την ίδια στη σεζόν. Mε βάση αυτό και για την ίδια ο αγώνας της στην ιταλική πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή είναι ένα ερωτηματικό.

«Επέστρεψα από την Αυστραλία στα τέλη Φεβρουαρίου, ήταν όμορφα, βρισκόμουν με ένα μεγάλο γκρουπ, με ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές, είναι σπουδαία εμπειρία να γυμνάζεσαι με αθλητές τέτοιους επιπέδου γιατί μπορείς να δεις τα όριά σου, ήταν κάτι που επιζητούσα. Είναι άλλο να προπονείσαι καθημερινά με σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες και άλλο να βγαίνεις μόνη σου σε ένα δρόμο» είπε αρχικά στο GWomen η Ντρισμπιώτη.

Η κουβέντα μας πήγε στο ευρωπαϊκό της Ρώμης, όμως ήταν φανερό στα λόγια της πώς όλα γίνονται για μια συγκεκριμένη στιγμή, το πρωινό της 1ης Αυγούστου και την κούρσα των 20χλμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Έχω τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, όμως ο αγώνας μου στη Ρώμη δεν είναι ο στόχος, αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα μέσα της προετοιμασίας μου, δεν έχω κάνει αγώνες φέτος, θέλω να δω τα πατήματά μου, πού βρίσκομαι εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

ntrismpioti

Πραγματικά δεν έχω καθόλου στο μυαλό μου πως είμαι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχω μπει σε άλλη διαδικασία, σκέφτομαι διαφορετικά τα πράγματα, φυσικά και όλοι έχουν στο μυαλό τους τη σκέψη να βρεθούν στην καλύτερη ημέρα σε ένα μεγάλο αγώνα, εγώ αυτό που θέλω είναι να δω πώς είμαι αυτή τη χρονική στιγμή, υπήρξαν και κάποια θέματα που με έφεραν πίσω.

Ο μεγάλος στόχος είναι ξεκάθαρα η 1η Αυγούστου, ανοίγουμε το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στον στίβο, το έχω πολύ ωραία στο μυαλό μου, θέλω να κάνω μια καλή κούρσα, εκεί θα είναι όλα τα μεγάλα ονόματα, θα γίνει "σφαγή".

Δεν ξέρω, αν θα είναι η κορύφωση μιας πορείας, εγώ θέλω να βρεθώ στην καλή μου ημέρα, το μυαλό μου να είναι καθαρό, να μην έχω προβλήματα, να λειτουργήσουν όλα καλά, αλλά από την άλλη μιλάμε για μια κούρσα 20 χλμ και τα απρόoπτα παραμονεύουν» συνέχισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Τέλος, σχολιάζοντας την πολυπληθή ελληνική ομάδα στη Ρώμη, η Ντρισμπιώτη είπε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλά νέα παιδιά και στο Μόναχο είχαμε μεγάλη ομάδα, είναι καλό να σου δοθεί η ευκαιρία να πάρεις μέρος σε μια μεγάλη διοργάνωση, να μετρήσεις τον εαυτό σου, έπειτα από μια τέτοια διαδικασία, αλλάζει το κίνητρό σου».


Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]