τζενγκο
30/06/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Τζένγκο στο GWomen: «Δεν το πιστεύω ακόμη πως θα πάω στους Ολυμπιακούς, θέλω να ευχαριστηθώ όλη τη διαδικασία»

Πηνελόπη Γκιώνη

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απέχουν λίγες μέρες πια και η Ελίνα Τζένγκο χρειάζεται να αρχίσει να συνειδητοποιεί πως θα βρίσκεται εκεί, στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου. Όπως δήλωσε στο GWomen, ακόμη δεν έχει καταφέρει να το πιστέψει.

Μία ακόμη πανελλήνια νίκη κατέκτησε η Ελίνα Τζένγκο, στον ακοντισμό γυναικών, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στον Βόλο και τώρα κοιτάζει στο Παρίσι.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έριξε 61.71μ, έκανε νέο φετινό ρεκόρ και πήρε μία νίκη αυτοπεποίθησης που θα της δώσει την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχεια της σεζόν.

Η Τζένγκο, που είναι αθλήτρια της Team Future της Bwin, λίγες ώρες πριν κλείσει η περίοδος Ολυμπιακής πρόκρισης βρίσκεται στο Νο22 από τις 32 που προκρίνονται για το Παρίσι και θα βρεθεί σίγουρα στο Stade de France μαζί με τις κορυφαίες ακοντίστριες του κόσμου.

Η ίδια, μετά τον αγώνα της, μίλησε στο GWomen για τον χθεσινό της αγώνα και το γεγονός πως δεν πιστεύει ακόμη ότι θα κάνει πραγματικότητα το όνειρό της: «Φεύγω πολύ χαρούμενη από αυτό τον αγώνα, έκανα το season best. Νομίζω ήταν ό,τι χρειαζόταν για να ανεβούμε λίγο ψυχολογικά. Μας έδωσε boost και τώρα προπόνηση. Νομίζω ήταν ότι χρειαζόταν αυτός ο αγώνας και το χάρηκα, xάρηκα πολύ.

Δεν το πιστεύω. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Βλέπω τις διαφημίσεις στην τηλεόραση και λένε “Παρίσι 2024” και λέω «Τώρα εγώ πάω, αλήθεια;» Είναι φοβερό».

τζενγκο

Η ομάδα του στίβου θα βρεθεί αρκετά πριν τους Αγώνες στη Γαλλία, για προετοιμασία, και έτσι θα χάσουν μεν την Τελετή Έναρξης αλλά θα έχουν χρόνο για συντονισμένη δουλειά πριν τη διοργάνωση: «Πάμε για δουλειά εκεί έτσι και αλλιώς. Σίγουρα είναι εμπειρία η Τελετή έναρξης αλλά δεν πειράζει».

Τέλος, η ίδια τόνισε πως ο μοναδικός στόχος της στους Ολυμπιακούς είναι να ευχαριστηθεί κάθε λεπτό της διοργάνωσης: «Εγώ θέλω να ευχαριστηθώ την όλη διαδικασία. Είναι οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί, νομίζω μόνο και μόνο αυτό μου δίνει φουλ χαρά και είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Οπότε για εμένα και μόνο που πάω είναι τρέλα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]