σκαρβελη
01/07/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Η Σκαρβέλη ετοιμάζεται για Παρίσι μέσω Χανίων

Πηνελόπη Γκιώνη

Η βολή των 70 μέτρων ήρθε τη στιγμή που έπρεπε για την Σταματία Σκαρβέλη, η οποία όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και όπως όλα δείχνουν, Χανιά και Κωστής Παπαμαρκάκης έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου, η Σταματία Σκαρβέλη επικράτησε στη σφυροβολία γυναικών με βολή στα 70.92μ κάνοντας το καθήκον της. Η 28χρονη αθλήτρια είχε σκοπό να ρίξει μία καλή βολή που θα της έδινε τη νίκη, και τους 100 βαθμούς που έρχονται μαζί της, αλλά και την ασφάλεια της Ολυμπιακής πρόκρισης καθώς η 70άρα βολή θα της έδινε αρκετούς πόντους για το ολυμπιακό ράνκινγκ, όπως και έγινε. Η επίδοση της Σκαρβέλη της έδωσε 1208 βαθμούς με τη συνολική βαθμολογία της να αυξάνεται από 1138 στους 1156, με αποτέλεσμα η ίδια να ανεβαίνει στην 29η θέση της λίστας που σημαίνει πως θα ετοιμάσει βαλίτσες για Παρίσι.

Η ίδια, που το τελευταίο διάστημα έχει αφήσει τη βάση της στις ΗΠΑ και έχει μεταφερθεί στα Χανιά, μίλησε στο GWomen και τόνισε πως η προπόνηση που έχει κάνει εκεί με τον Κωστή Παπαμαρκάκη και το γκρουπ του, την έχει βοηθήσει πάρα πολύ: «Είμαι πραγματικά χαρούμενη, έριξα καλά. Νομίζω πως οι προπονήσεις μου στα Χανιά ήταν πολύ καλές, πήγαν πολύ καλά, είχα καλούς συναθλητές στην προπόνηση και αλήθεια είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ σημαντικό να ρίξω καλά σήμερα, όπως και την περασμένη εβδομάδα στη Μαδρίτη, και έκανα δύο συνεχόμενα φετινά ρεκόρ, έριξα 70 μέτρα ξανά. Νιώθω σα να ξεκινώ και πάλι, αρχίζω να νιώθω καλά με τον εαυτό μου στη σφύρα σιγά σιγά. Είμαι ενθουσιασμένη».

skarvelis stamatia

Όπως επιβεβαιώνει και ο Κωστής Παπαμαρκάκης, ο οποίος τόνισε πως η αθλήτρια του Γ.Σ. Βενιζέλος μπορεί να ρίξει μακριά, η πρόκριση είναι στο τσεπάκι της Σκαρβέλη με την ίδια να εμπιστεύεται απόλυτα τα λόγια του: «Αν ο Κωστής (σ.σ. Παπαμαρκάκης) τα λέει σωστά, τότε είμαι ΟΚ. Εκείνος λέει πως είμαι ΟΚ, οπότε είμαι ΟΚ. Πριν τον αγώνα ήμουν στο Νο32 και μετά από το 70άρι στο Πανελλήνιο πιστεύω πως θα είμαι εντάξει».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]