polynikiemmanouilidou
03/07/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Εμμανουηλίδου στο GWomen: «Πιο ικανοποιητικό που πηγαίνω στους Ολυμπιακούς σε δύο αγωνίσματα, στόχος το ρεκόρ στα 100μ»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η νεαρή σπρίντερ έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και τώρα ετοιμάζεται να αγωνιστεί στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, σε δύο αγωνίσματα μόλις στα 21 της. Η προσδοκία της είναι να χαρεί την εμπειρία.

Τη μέρα που έκλεινε η Ολυμπιακή πρόκριση, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου γιόρταζε τα 21α γενέθλιά της στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου. Με νίκη στα 200μ, και νταμπλ σε 100μ/200μ όπως και την περασμένη χρονιά, έκανε ένα δώρο στον εαυτό της για τα γενέθλια αλλά αντί για κεράκια… «έσβησε» η ίδια αφού λίγο αργότερα έτρεξε και στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ με την ομάδα του συλλόγου του “ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας”.

Εξαντλημένη από την κούραση, μεν, χαρούμενη δε, η Εμμανουηλίδου μίλησε στο GWomen αρχικά για το δεύτερο 400άρι που έτρεξε φέτος: «Είχαμε καλή ομάδα και είπα να μπω. Είναι πολύ δύσκολο το 400άρι, μάλλον το πιο δύσκολο αγώνισμα του στίβου».

 polyniki skytali

Έπειτα, η ίδια προσπάθησε να βρει τις λέξεις για να περιγράψει με τον καλύτερο τρόπο τη χαρά της που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα σε δύο αγωνίσματα. Η ίδια ακόμη δεν έχει κατασταλάξει στο αγώνισμα που της ταιριάζει περισσότερο οπότε, αφού έκανε ένα ρεκόρ φέτος στα 200μ, στοχεύει στο ρεκόρ στα 100μ. Από την άλλη, το να τρέξει περισσότερες από μία κούρσα σε κάθε αγώνισμα -που σημαίνει δηλαδή να περάσει στους ημιτελικούς- είναι ένας στόχος που δεν έχει σε πρώτο πλάνο, μιας και μόνο η συμμετοχή τη χαροποιεί ιδιαίτερα: «Είναι ένα όνειρο πραγματικά. Χαίρομαι που πηγαίνω σε δύο αγωνίσματα, μου είναι ακόμη πιο ικανοποιητικό αυτό. Δεν με νοιάζει τόσο το να κάνω δύο κούρσες στα αγωνίσματά μου όσο το να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ στα 100μ, μου έχει μείνει άχτι φέτος. Για να περάσω στην επόμενη φάση, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει… Και μόνο που πηγαίνω εμένα μου αρκεί!».

Η Εμμανουηλίδου φέτος έχει κάνει μία ακόμη πολύ καλή χρονιά, μέσα στην οποία κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα σπρίντερ που τρέχει σε τελικό 200 μέτρων σε διεθνή διοργάνωση όταν προκρίθηκε στον τελικό των 200μ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, έχοντας νωρίτερα κάνει νέο ατομικό ρεκόρ με 22.84. Στην ίδια διοργάνωση, η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου ισοφάρισε και δύο φορές το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ (11.21).

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]