yulimar rojas triple jump budapest 23
04/07/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Η Ρόχας σημαιοφόρος της Βενεζουέλας παρ' ότι δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Γιούλιμαρ Ρόχας μπορεί να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο όμως θα έχει την τιμή να είναι η σημαιοφόρος της Βενεζουέλας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού της κορυφαίας τριπλουνίστριας όλων των εποχών, Γιουλιμάρ Ρόχας, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία μιας και αυτό σήμαινε πως θα έχανε τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και άρα την ευκαιρία διεκδίκησης του δεύτερου σερί χρυσού μεταλλίου της και το τρίτο Ολυμπιακό συνολικά.

H Ρόχας τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ώστε να είναι έτοιμη για τα μεγάλα ραντεβού της επόμενης χρονιάς. Ωστόσο, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βενεζουέλας δεν θέλησε να την αντικαταστήσει με καμία άλλη αθλήτρια και έτσι της πρότεινε να είναι η σημαιοφόρος στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων, παρ’ ότι δεν θα αγωνιστεί.

Η ίδια δέχθηκε με χαρά αυτή την πρόταση και θα έχει την τιμή να παραστεί στην εντυπωσιακή εν πλω τελετή που ετοιμάζουν οι Γάλλοι στον Σηκουάνα.

Η ίδια δήλωσε: «Είμαι σε μία διαφορετική φάση στην αθλητική μου καριέρα αυτή τη στιγμή. Ο Θεός έχει ένα μεγάλο σχέδιο για μένα, το ξέρω ότι έχω προορισμό να καθοδηγήσω και άλλους αθλητές στο να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να μην τα παρατούν ποτέ».

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Ρόχας έχει την υπογραφή της στα παγκόσμια ρεκόρ ανοιχτού και κλειστού στίβου και έχει αναδειχθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια επτά φορές.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]