To να κατακτήσει ένας αθλητή ένα Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο είναι από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να καταφέρει. Πόσω μάλλον αν κατακτήσει δύο στην ίδια διοργάνωση. Ή και τρία. Οι μοναδικές Γκούνταφ Τσεγκάι και Σίφαν Χασάν θα κυνηγήσουν το άπιαστο όνειρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 5.000μ ανοιχτού και των 1500μ κλειστού, Γκούνταφ Τσεγκάι, ετοιμάζεται να τρέξει τρεις κούρσες στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικήσει τρία Ολυμπιακά μετάλλια. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο 5άρι θέλει να κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό που λείπει από τη συλλογή της και με δεδομένο τα επιτεύγματά της, είναι αρκετά πιθανό να το καταφέρει. Η Τσεγκάι αγωνίστηκε στο ιστορικό 10άρι του Prefontaine Classic, όπου είδαμε για πρώτη φορά μία γυναίκα να τερματίζει σε χρόνο καλύτερο των 29 λεπτών, και τερμάτισε δεύτερη με το εξαιρετικό 29:05.92, επίδοση που την τοποθέτησε στο Νο3 όλων των εποχών στο αγώνισμα. Επίσης, φέτος, έτρεξε το 1500άρι σε 3:50.30 για να ανέβει και σε αυτή τη λίστα στο Νο3 όλων των εποχών. Η Αιθιόπισσα ρισκάρει για τα πολλά και αν της βγει τότε θα έχει πετύχει τον ύψιστο στόχο της κι εμείς θα έχουμε γίνει θεατές ενός φοβερού success story.
Από την άλλη, η Σίφαν Χασάν που είναι πιο… συνηθισμένη στις πολλές κούρσες σε μία διοργάνωση πηγαίνει στο Παρίσι με ένα ακόμη πιο τρελό όνειρο. Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020 η ίδια είχε τρέξει όλα τα αγωνίσματα στα οποία στοχεύει να συμμετάσχει τώρα η Τσεγκάι και είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο και στα τρία αγωνίσματα, κατακτώντας το χρυσό στα 5.000μ και 10.000μ και το χάλκινο στα 1500μ. Τώρα, θέλει κι άλλα. Το πλάνο για την Χασάν είναι να αγωνιστεί σε τέσσερα αγωνίσματα καθώς πέρα από τα τρία στα οποία συμμετείχε και στο Τόκιο, σκοπεύει να προσθέσει και τον μαραθώνιο. Η Χασάν, που έχει τρέξει μόλις τρεις μαραθωνίους στην καριέρα της, έχει καταπληκτικό ατομικό ρεκόρ με 2:13.44 και βρίσκεται στο Νο2 όλων των εποχών πίσω μόνο από το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ της Ασέφα με 2:11.53. Το ζήτημα είναι πως, αν όλα κυλήσουν όπως τα έχει υπολογίσει, η Χασάν θα τρέξει στον μαραθώνιο στις 11 Αυγούστου έχοντας ήδη στα πόδια της έξι κούρσες σε διάστημα οκτώ ημερών πριν ριχτεί στη μάχη των 42.195 χιλιομέτρων.
Παράλληλα, οι δυο τους θα αναμετρηθούν στα 1500μ, 5000μ και 10.000μ έχοντας τους ακριβώς ίδιους στόχους ενώ θα ήταν άδικο να ξεχνούσαμε και όλες τις υπόλοιπες τρομερές δρομείς που θα τις καταδιώξουν στο Παρίσι.