Γυναίκες που έχουν καταφέρει να βρεθούν στο επίκεντρο, έχουν θίξει αναγκαία ζητήματα της καθημερινότητας και όλα εκείνα που προβληματίζουν τις αθλήτριες του σήμερα. Όλες τους ξεχωριστές, για διαφορετικό λόγο η κάθε μία.
Από την κορυφαία σκιέρ όλων των εποχών Μικαέλα Σίφριν που δεν φοβάται να θίξει ζητήματα που κανείς δε θίγει, μέχρι την πρόσφυγα Γιούσρα Μαρντίνι που έφτασε στην Ελλάδα από τη Συρία με μία βάρκα και έφτασε να αγωνίζεται στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016 και του Τόκιο 2020. Και από την τενίστρια Ίγκα Σβιόντεκ, που δεν λέει να ξεκολλήσει από το Νο1 του κόσμο όσο ανοίγει ξανά και ξανά το θέμα της ψυχικής υγείας, μέχρι τη μπασκετμπολίστρια Μπρίντεϊ Γκράινερ που πέρασε μήνες στη φυλακή, μακριά από τη χώρα της, παραμένοντας δυνατή και έτοιμη να επιστρέψει στα παρκέ με την αποφυλάκισή της.
Και οι τέσσερις αθλήτριες, και αρκετές ακόμη που δεν βρίσκονται στη λίστα, επηρεάζουν τον κόσμο μας με ένα μοναδικό τρόπο. Είτε από τα social media, με ένα ποστ που μπορεί να θίγει ένα ζήτημα που κανείς δεν το συζητά, είτε από δημόσιες δηλώσεις του, που μπορεί να παραδέχονται πως δεν είναι καλά και πως είναι ΟΚ να μην είναι καλά, είτε από ένα ντοκιμαντέρ, που δείχνει την προσπάθεια της επιβίωσης σε έναν σκληρό κόσμο που δε δίνει ευκαιρίες αλλά και την ευτυχία που ακολούθησε γιατί ποτέ δεν τα παράτησαν.
Να βγεις σε ένα κορτ μόνη, για ώρες, και να παίξεις το καλύτερο τένις της ζωής σου, να κατέβεις τις πιο απότομες πλαγιές χωρίς λάθη και με την ψυχολογία σου να είναι στα τάρταρα, να μπεις σε μία βάρκα μέσα στο σκοτάδι και να προσεύχεσαι να μην πνιγείς ώστε να έχεις μία ευκαιρία στη ζωή, να πρέπει να επιβιώσεις για μήνες σε ένα κελί στο οποίο έχεις εγκλωβιστεί χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Όλες αυτές οι ιστορίες κρύβουν δύναμη και στέλνουν μήνυμα σε άλλες γυναίκες να μην τα παρατούν και να ψάχνουν την αχτίδα ελπίδας που μπορεί να τις οδηγήσει ξανά στο φως.