βρεφονηπιακος σταθμος ολυμπιακο χωριο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός στο Ολυμπιακό Χωριό είναι γεγονός

Πηνελόπη Γκιώνη

Για πρώτη φορά μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός, τον οποίο θα αξιοποιήσουν οικογένειες αθλητών/τριων ώστε η περίοδος που οι αθλητές γονείς θα είναι μακριά από τα παιδιά τους να γίνει λίγο ευκολότερη.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Για πρώτη φορά, το Ολυμπιακό Χωριό στεγάζει και έναν βρεφονηπιακό σταθμό με σκοπό όλες οι μητέρες και οι πατέρες να μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το GWomen επισκέφθηκε τον χώρο μέσα στο Χωριό.

βρεφ

Η πρωτοβουλία της Άλισον Φίλιξ σε συνεργασία με την Ρampers, εταιρεία που συνεργάζεται χρόνια τώρα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγινε πραγματικότητα και τώρα μπαίνοντας κανείς στο Village Plaza μπορεί να βρει ένα μέρος αφιερωμένο σε γονείς και παιδιά.

βρεφ

Ο χώρος είναι αρκετά μικρός και γι’ αυτό το ανώτατο όριο ατόμων είναι τα 6 άτομα ενώ μπορούν να συνυπάρξουν στον χώρο μέχρι και δύο οικογένειες, με την επιλογή για κράτηση από μία μόνο οικογένειας να είναι υπαρκτή. Όταν μπαίνει κανείς στον χώρο πρέπει να βάζει κάλυμμα στα παπούτσια του ή να τα αφαιρεί εντελώς, μιας και πολλά μικρά παιδιά θα βρεθούν εκεί και θα μπουσουλήσουν στο πάτωμα.

βρεφ

Ο χώρος θυμίζει Ολυμπιακούς Αγώνες αφού στο πάτωμα υπάρχει ζωγραφισμένη μία πίστα στίβου, για νεαρούς δρομείς, ενώ οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ζωάκια που κάνουν διάφορα αθλήματα.

βρεφ

Στον χώρο υπάρχουν πουφ και καρεκλάκια αλλά και ένα μέρος το οποίο καλύπτεται με παραβάν, όπου μπορούν οι μητέρες να θηλάσουν τα μωρά τους.

βρεφ

Βιβλία, μικρό ποδηλατάκι αλλά και παιχνίδια είναι επίσης διαθέσιμα για χρήση από όλους τους επισκέπτες.

βρεφ

Παράλληλα, το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με πάνες και μαντηλάκια από την εταιρεία ώστε οι γονείς να έχουν όλες τις παροχές. Μάλιστα, ακόμη και οι πάνες έχουν πάνω τους ζωάκια που κάνουν αθλήματα.

βρεφβρεφ

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]