ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ μιλά στο Gazzetta (vid)

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ μιλά στο Gazzetta (vid)
Το ταλαντούχος γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Πέτερ, μιλάει αποκλειστικά στο Gazzetta για το Ράλι των Θεών και το εντυπωσιακό ξεκίνημα της καριέρας του στα ράλι

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, ο Όλιβερ Σόλμπεργκ συνεχίζει τη σπουδαία οικογενειακή παράδοση: παππούς και μαμά οδηγοί αγώνων, μπαμπάς… παγκόσμιος πρωταθλητής, το DNA του αναπόφευκτα έχει παρόμοια γονίδια. Μπολιασμένο με μπόλικο ταλέντο, έχει φέρει τον μόλις 19 ετών οδηγό στο προσκήνιο του κόσμου των ράλι.

Έχει ήδη εντυπωσιακές παραστάσεις συμμετέχοντας και πρωταγωνιστώντας σε πολλά ράλι ανά την υφήλιο. Μάλιστα φέτος έκανε και το ντεμπούτο του με World Rally Car, καθώς η Hyundai Motorsport ήταν τόσο εντυπωσιασμένη από την παρθενική του εμφάνιση με το i20 R5 στο Μόντε Κάρλο, που για το Αρκτικό Ράλι Σουηδίας του εμπιστεύτηκε ένα i20 Coupe WRC.

Oliver Solberg

O μικρός έδειξε πως έκρυβε έναν μικρό «Χόλιγουντ» μέσα του (σ.σ. το παρατσούκλι του μπαμπά, Πέτερ) και τερμάτισε στην έβδομη θέση, δείχνοντας πως τον περιμένει μέλλον λαμπρό. Έκτοτε αλλάζει αυτοκίνητα, στο πλαίσιο της ταχείας διαδικασίας εκμάθησης. Οδήγησε στη Rally1 και στο θρυλικό Ράλι Σαφάρι αλλά για το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC2. Δεν είναι μόνο η δική του πρώτη εμφάνιση στα ελληνικά χώματα, είναι και η πρώτη εμφάνιση του ολοκαίνουριου Hyundai i20 N Rally2 σε αυτή την επιφάνεια.

Τον συναντήσαμε ενώ όργωνε τα ελληνικά βουνά, πραγματοποιώντας εξαντλητικές δοκιμές ενόψει του «Ράλι των Θεών». Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta και τον Πάνο Σεϊτανίδη για το επικείμενο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, την έως τώρα πορεία του αλλά και τους στόχους του στον κόσμο των ράλι, τον φημισμένο μπαμπά του και παγκόσμιο πρωταθλητή του 2003, τα video games και πολλά άλλα που ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα!

 

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!