WRC, Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Και τώρα ο Νεβίλ... τρέχει (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Και τώρα ο Νεβίλ... τρέχει (vid)
O Βέλγος οδηγός είχε δύο άτυχες στιγμές το Σάββατο, που δεν του επιτρέπουν να πανηγυρίσει τον τίτλο στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν.

Αναβολή φαίνεται πως παίρνει η στέψη του Τιερί Νεβίλ ως παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai έχασε πολύτιμο χρόνο στην 11η ειδική διαδρομή, υποχωρώντας από την κορυφή στην 4η θέση της γενικής κατάταξης του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης.

Εξαιτίας λάθους στις σημειώσεις που είχε με το συνοδηγό του για το συγκεκριμένο τμήμα της ειδικής διαδρομής, ο Νεβίλ κινήθηκε πιο γρήγορα από ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα να έχει ένα τετ-α-κε και μία έξοδο.

Σε εκείνο το σημείο έχασε πάνω από 30 δευτερόλεπτα και έτσι ολοκλήρωσε το Σάββατο στην 4η θέση. «Προφανώς υπάρχει απογοήτευση, όμως ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και η Κυριακή θα είναι συναρπαστική. Πληρώσαμε το τίμημα, κάναμε λάθος εκτίμηση στις αναγνωρίσεις», δήλωσε ο 36χρονος Βέλγος.

 

Έτσι η διαφορά του από τον teammate του στη Hyundai, Οτ Τάνακ, μειώθηκε από τους 29 στους 24 βαθμούς. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά την Κυριακή, ο Νεβίλ θα πρέπει να περιμένει ως το φινάλε της σεζόν στο Ράλλυ Ιαπωνίας (21-24 Νοεμβρίου) για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο WRC.

Πρώτος μετά την ολοκλήρωση του σκέλους του Σαββάτου είναι ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota GR Yaris Rally1, με τον Τάνακ στη 2η θέση και τον Έλφιν Έβανς (Toyota) στην 3η.

To Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης ολοκληρώνεται την Κυριακή με 4 ειδικές διαδρομές. Ο Νεβίλ θα προσπαθήσει να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορέσει την Κυριακή, ώστε να μην μειωθεί και άλλο η διαφορά του από τον Τάνακ (ο ταχύτερος την Κυριακή παίρνει 7 βαθμούς και ο νικητής της Power Stage άλλους 5).

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!