WRC, Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο ο Νεβίλ (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο ο Νεβίλ (vid)
O Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport προηγείται στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης μετά την ολοκλήρωση του σκέλους της Παρασκευής.

Η ολοκλήρωση της 8ης ειδικής διαδρομής στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, βρήκε τον Τιερί Νεβίλ στη θέση του πρωτοπόρου. Ο 36χρονος οδηγός της Hyundai Motorsport έχει προβάδισμα 6,4 δευτερολέπτων έναντι του Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Gazoo Racing) και 7,8 δλ. από τον teammate του, Οτ Τάνακ. Πρόκειται για τους δύο οδηγούς που μαθηματικά έχουν ελπίδες να κλέψουν τον τίτλο από τον Βέλγο.

Ο Νεβίλ όχι μόνο απέφυγε τα λάθη στο σκέλος της Παρασκευής (στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Τσεχίας), αλλά κατάφερε να είναι και ο πιο γρήγορος. Χρειάζεται δύο περισσότερους βαθμούς από τον Τάνακ στο Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, ώστε να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, πριν το φινάλε της σεζόν στην Ιαπωνία (21-24 Νοεμβρίου).

Θα είναι ο πρώτος τίτλος στο WRC για τον Βέλγο, ο οποίος έχει τερματίσει αρκετές σεζόν στη 2η και την 3η θέση της βαθμολογίας. To πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 123,5 χλμ.

 

wrc

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!