Hyundai Kona Hybrid: Aπολαυστική υβριδική τεχνολογία σε πολυβραβευμένη SUV σχεδίαση

Gazzetta team
Hyundai Kona Hybrid: Aπολαυστική υβριδική τεχνολογία σε πολυβραβευμένη SUV σχεδίαση
Η μεγάλη γκάμα εκδόσεων του νέου Hyundai Kona απέκτησε πλέον και full υβριδική έκδοση, η οποία προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, απολαυστική οδήγηση και κορυφαία οικονομία.

Μπορεί το πρώτο στοιχείο που ενθουσιάζει στο Hyundai Kona Hybrid να είναι η εντυπωσιακή σχεδίαση και η πρωτοποριακή αισθητική. Αυτό όμως που τελικά εκτιμάει περισσότερο ο οδηγός, είναι η κορυφαία τεχνολογία, που εξαργυρώνεται ως ένα πλήθος πλεονεκτημάτων στην καθημερινή οδήγηση και σε κάθε απόδραση.

Τα καλύτερα δύο κόσμων

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι γνωστά και θα οδηγήσουν στην πλήρη επικράτησή της στο μέλλον. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης ωστόσο δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την εμβέλεια κίνησης.

Η υβριδική τεχνολογία που κρύβει κάτω από το αμάξωμά του το νέο Hyundai Kona Hybrid, συνδυάζει τα καλύτερα των δύο κόσμων: αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία σε καθημερινή χρήση για μείωση της κατανάλωσης και συνεργασία ηλεκτρικού και θερμικού κινητήρα για μεγάλη αυτονομία κίνησης παντού, χωρίς το άγχος της φόρτισης.

Ένα τετρακύλινδρο σύνολο 1.6 λίτρων τεχνολογίας Atkinson που αποδίδει 105 ίππους και έναν ηλεκτρικός κινητήρας που αποδίδει 43,5 ίππους, συνεργάζονται για να αποδώσουν συνολικά 141 ίππους ισχύος και 256 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας δυναμικές επιδόσεις και κατανάλωση βενζίνης 3,9 λίτρα/100 χλμ., με εκπομπές CO2 μόλις 90 γρ./χλμ.

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου αναλαμβάνει να παρέχει ενέργεια στον ηλεκτρικό κινητήρα. Αυτή με τη σειρά της φορτίζεται με πολλούς τρόπους, ώστε να έχει πάντα ικανό απόθεμα: Από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατά τη διάρκεια της πέδησης αλλά και όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς το πάτημα του γκαζιού.

Ο οδηγός δεν έχει να ανησυχήσει για τίποτα ούτε να αλλάξει τις συνήθειές του. Το προηγμένο λογισμικό του υβριδικού συστήματος αποφασίζει πότε θα χρησιμοποιηθεί ο ηλεκτρικός κινητήρας, πότε ο θερμικός και η μεταξύ τους συνεργασία, για τη μέγιστη απόδοση και την ελάχιστη κατανάλωση. Ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων έρχεται να συμπληρώσει την άνεση ή την απόλαυση της οδήγησης, καθώς διαθέτει και χειροκίνητη λειτουργία μέσω paddles στο τιμόνι.

Συμπαγές και πληθωρικό

Το εντυπωσιακό και προσεγμένο στη λεπτομέρεια αμάξωμα του νέου Hyundai Kona Hybrid έχει μήκος 4,165 μέτρα και πλάτος 1,8. Το συμπαγές μήκος επιτρέπει την άνετη κυκλοφορία και τη στάθμευση στην πόλη, ενώ το μεγάλο πλάτος εγγυάται μια πρωτόγνωρη αίσθηση ευρυχωρίας η οποία αποτυπώνεται και στην πράξη, καθώς πέντε ενήλικες επιβάτες φιλοξενούνται με περισσή άνεση, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 361 λίτρα.

Η εξαιρετική στιβαρότητα του αμαξώματος, η άψογη συναρμογή και τα ποιοτικά υλικά του εσωτερικού διακόσμου, συνθέτουν ένα χαλαρωτικό και ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον. Ταυτόχρονα ο εξοπλισμός, τόσο ο βασικός όσο και ο προαιρετικός, είναι ιδιαίτερα πλούσιος, με κορυφαία στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.

Ο ειδικά διαμορφωμένος πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ψηφιακές και αναλογικές ενδείξεις και είναι προσαρμοσμένος στην υβριδική λειτουργία του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας πλήθος σημαντικών πληροφοριών. Στο κέντρο του ταμπλό, μια οθόνη αφής 7 ή προαιρετικά 10,2 ιντσών αποτελεί το κέντρο ελέγχου όλων των προηγμένων λειτουργιών του συστήματος πολυμέσων, που διαθέτει επίσης τη δυνατότητα επικοινωνίας με όλα τα σύγχρονα smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Με το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων, ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει επίσης τις πολύ χρήσιμες υπηρεσίες Hyundai LIVE Services δωρεάν για πέντε έτη. Αυτές εξασφαλίζουν μεταξύ άλλων πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για θέσεις πρατηρίων και τιμές καυσίμου, δελτία κυκλοφορίας, καιρό, σημεία ενδιαφέροντος (POI), δημόσιες και ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης καθώς και τοποθεσίες εμπόρων του δικτύου της Hyundai.

Προαιρετικά ο οδηγός μπορεί να έχει στη διάθεσή σου ένα ιδιαίτερα πρακτικό head up dislpay, ενώ η Krell υλοποιεί ένα κορυφαίο σύστημα ήχου, που εξασφαλίζει ακρόαση μουσικής επιπέδου studio σε όλους τους επιβάτες.

Το Hyundai Kona έχει ήδη διαπρέψει στην ασφάλεια, κατακτώντας πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP και η υβριδική του έκδοση δεν αποτελεί εξαίρεση. Επιπρόσθετα η προηγμένη τεχνολογία συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης SmartSense,εξασφαλίζει άνεση στον οδηγό και απόλυτη προστασία στους επιβάτες, χάρη σε στοιχεία όπως ο έξυπνος αυτόματος πιλότος με λειτουργία στάσης/εκκίνησης, η αυτόματη πέδηση για την αποφυγή ατυχήματος και η ειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας.

Χαλαρωτικά δυναμικό

Με 17 εκατοστά απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, στιβαρές αναρτήσεις με πολλαπλούς συνδέσμους στον πίσω άξονα και τη συνεργασία δύο κινητήρων και αυτόματου κιβωτίου, το Hyundai Kona Hybrid είναι αγχολυτικό στην καθημερινή χρήση, απολαυστικό στο ταξίδι, συναρπαστικό σε επαρχιακούς δρόμους και εξαιρετικά ικανό ακόμα και πέρα από την άσφαλτο.

Η λειτουργία της ανάρτησης συνδυάζει ιδανικά την απαίτηση για πλήρη απορρόφηση των κραδασμών και ιδανικό έλεγχο του αμαξώματος, ενώ ο συνδυασμός της λειτουργίας των δύο κινητήρων εξασφαλίζει επάρκεια ισχύος όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, το νέο Hyundai Kona Hybrid αποτελεί την πιο πολυχρηστική πρόταση υβριδικού αυτοκινήτου, ενός SUV ικανού να προσφέρει μια τεράστια γκάμα χρήσεων και να καλύψει σχεδόν κάθε ανάγκη.

Πρωτοπορία και στη σιγουριά

Το νέο Hyundai Kona Hybrid, παρά την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει, έχει εξελιχτεί για να προσφέρει απρόσκοπτη απόλαυση για εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Αυτό πιστοποιείται με εμφατικό τρόπο από τη μοναδική εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων! Ταυτόχρονα, η μπαταρία του υβριδικού συστήματος καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών, εξασφαλίζοντας απόλυτη σιγουριά στον ιδιοκτήτη. Τα καλά νέα συνεχίζονται και στο κόστος αγοράς, καθώς με τις τιμές να ξεκινούν από τις 23.590 ευρώ και πλήρη εξοπλισμό, το Hyundai Kona Hybrid προσφέρει τεχνολογία και πλεονεκτήματα του μέλλοντος, σε τιμές συμβατικού αυτοκινήτου του χθες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!