5 υπέροχα καλοκαιρινά roadtrip στην Ελλάδα

Gazzetta team
5 υπέροχα καλοκαιρινά roadtrip στην Ελλάδα
Η αστείρευτη ομορφιά της χώρας μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Βγαίνουμε πάλι στο δρόμο με το πρωτοποριακό ελαστικό νέας γενιάς Goodyear EfficientGrip Performance 2, με 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση* και κορυφαία πρόσφυση.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο προσφέρει απαράμιλλη αίσθηση ελευθερίας και τη δυνατότητα να ανακαλύπτεις συνεχώς νέους προορισμούς. Με στάσεις σε όσα περισσότερα χωριά και παραλίες μπορούμε, ανακαλύπτουμε κρυμμένες ομορφιές, αγνάντια και δροσερές οάσεις χαλάρωσης.

Ταυτόχρονα, απολαμβάνουμε την οδήγηση σε δαντελένιες ασφάλτινες διαδρομές, με το Goodyear EfficientGrip Performance 2 που είναι κατάλληλο για τροχούς από 15-19 ιντσών και χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του Mileage Plus παρουσιάζει πολύ μικρότερη φθορά, χωρίς καμία θυσία στην απόδοση.

Παράλληλα, βοηθάμε στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος και κερδίζουμε 50% περισσότερα χιλιόμετρα για να ταξιδεύουμε ακόμα περισσότερο, με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στο κορυφαίο κράτημα που προσφέρει σε απότομες στροφές που θα τύχει να συναντήσουμε στα ταξίδια μας καθώς και στην κορυφαία απόδοση φρεναρίσματος, τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Βόρεια Εύβοια

Προορισμός προσιτός και κοντινός στην Αθήνα, η Βόρεια Εύβοια συνδυάζει τα πάντα. Ιδανικό εφαλτήριο η Χαλκίδα, με τα «τρελά» νερά του Ευρίπου. Πρώτη στάση σας η Λίμνη, το κατά πολλούς το ωραιότερο χωριό της βόρειας Εύβοιας. Αυτή η πανέμορφη «ναυτοπολιτεία» έχει αμφιθεατρικό σχέδιο με αποτέλεσμα όλα τα σπίτια να έχουν θέα στη θάλασσα. Στη συνέχεια θα συναντήσετε τις Ροβιές, χτισμένες μέσα σε έναν ελαιώνα. Οι εναλλαγές βουνού και θάλασσας είναι μοναδικές. Επόμενη στάση, η Αιδηψός.

Λίμνη ΕυβοίαςΝησιώτικη αύρα στη Λίμνη της Εύβοιας.

Η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας, με παράδοση αιώνων χάρη στις φημισμένες ιαματικές πηγές, αποτελεί προορισμό όλο τον χρόνο. Φτάνοντας στη βορειοδυτική άκρη της Εύβοιας, στη χερσόνησο της Λιχάδας θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού: Γιάλτρα, Γρεγολίμανο, Άγιος Γεώργιος και φυσικά τα περίφημα Λιχαδονήσια- ή αλλιώς τις «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» – στα οποία μπορείτε να πάτε με καραβάκι από τον Κάβο.

Πήλιο

Πουθενά αλλού στην Ελλάδα η θάλασσα δεν εναρμονίζεται τόσο ιδανικά με το βουνό όσο στο Πήλιο. Μια ιδανική διαδρομή με το αυτοκίνητο ξεκινάει από το Βόλο με κατεύθυνση προς τα Καλά Νερά κι από εκεί συνεχίζει ανατολικά για Τσαγκαράδα (περίπου 48 χλμ.). Αυτό το καταπράσινο χωριό με τις τέσσερις συνοικίες (Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Παρασκευή, Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή), τα πετρόχτιστα καλντερίμια και τις γραφικές πλατείες είναι ένα από τα ομορφότερα του βουνού.

Μυλοπόταμος, ΠήλιοΟ Μυλοπόταμος, το επίνειο της Τσαγκαράδας.

Σε κοντινή απόσταση, ο Κισσός και το Μούρεσι, χωριά απλωμένα σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, τραβούν σαν μαγνήτης τους φυσιολάτρες. Βρίσκεστε στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, πάνω από το Αιγαίο. Ο εξωτικός και πανέμορφος Μυλοπόταμος, ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας, η Νταμούχαρη (γνωστή από την ταινία Mamma Mia), η Πλάκα, ο Αϊ-Γιάννης, το Παπά Νερό, οι Άγιοι Σαράντα και το Χορευτό είναι μερικές μόνο από τις must στάσεις που αποδεικνύουν ότι το Πήλιο είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός παράδεισος.

Παράλια Ηπείρου

Ήπειρος δεν είναι μόνο οι περίφημοι ορεινοί προορισμοί της. Η θαλασσινή πλευρά της είναι εξίσου υπέροχη και δελεαστική. Παραθαλάσσιες πόλεις, γραφικά χωριά και εξωτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά προσφέρουν το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό. Η Πρέβεζα αποτελεί το εφαλτήριο και ταυτόχρονα μια εξαιρετικά ευκαιρία για βόλτα στο παραλιακό της μέτωπο. Σε απόσταση 60 χλμ. από την Πρέβεζα, η Πάργα είναι μία πανέμορφη χρωματιστή πόλη, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ένα νησί.

ΠάργαΗ μαγευτική Πάργα.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, προστατευμένη κάτω από τη σκιά του ενετικού της κάστρου, η φημισμένη ναυτική πολιτεία θα σας κλέψει σίγουρα την καρδιά. Ονειρεμένες παραλίες, όπως ο Βάλτος, ο Λύχνος και το Σαρακήνικο, σας περιμένουν για δροσιστικές βουτιές. Επόμενη στάση τα εξωτικά Σύβοτα. Με βασικό ατού μια θαλασσινή δαντέλα από κατάφυτες νησίδες, απλωτές παραλίες με τροπικά νερά, αλλά και κρυφούς κολπίσκους, θυμίζουν κάτι από… Καραϊβική. Μη χάσετε την Πισίνα και την Μπέλα Βράκα, τις παραλίες-σταρ της περιοχής. Ανάμεσα από τα Σύβοτα και την Πέρδικα σάς περιμένουν δύο ακόμη υπέροχες παραλίες: η Μικρή και η Μέγα Άμμος.

Μάνη

Εντυπωσιακά πυργόσπιτα, τοπία άγριας ομορφιάς και παραδοσιακοί οικισμοί απίστευτης γοητείας. Πρωτεύουσα της Λακωνικής Μάνης είναι το Γύθειο, μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη από την οποία θα ξεκινήσετε. Συνεχίστε για την Αρεόπολη, την πιο ζωντανή κωμόπολη της Μάνης. Ολόκληρος ο παλιός οχυρωμένος οικισμός είναι γεμάτος από ταβέρνες και ωραία μπαράκια. Κατηφορίζοντας από την Αρεόπολη προς τη θάλασσα, ξεπροβάλει το μαγευτικό Λιμένι, ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας, όπου τα διάφανα νερά φτάνουν ως τα πέτρινα σπίτια.

Ο γραφικός, παραθαλάσσιος οικισμός Λιμένι.

Το Οίτυλο είναι ακόμα ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός, που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Αφού κάνετε μια στάση στα περίφημα Σπήλαια Διρού, συνεχίστε νοτιότερα για τον παραθαλάσσιο Γερολιμένα με τα γαλαζοπράσινα νερά. Στο νότιο άκρο της μανιάτικης χερσονήσου, βρίσκεται η επιβλητική Βάθεια. Χτισμένη μέσα σε ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο, με τα πέτρινα πυργόσπιτά της σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά, είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. Τελευταίος σταθμός της περιήγησης στη Μάνη, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης: το ακρωτήριο Ταίναρο, όπου βρισκόταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, η πύλη του Άδη.

Παραλιακή Μεσσηνία

Η Μεσσηνία ικανοποιεί απόλυτα την προσδοκία για αξέχαστες αποδράσεις. Με αφετηρία την Κυπαρίσσια, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Μεσσηνίας, μπορείτε να κάνετε μια υπέροχη παραλιακή διαδρομή. Πρώτη στάση πρέπει να είναι στην ξακουστή Βοϊδοκοιλιά, την παραλία-σταρ της δυτικής Μεσσηνίας. Η Πύλος, χτισμένη αμφιθεατρικά στον κόλπο του Ναβαρίνου, με ψηλά σπίτια που καθρεφτίζονται στα νερά, θα σας θυμίσει νησιωτικό οικισμό.

βοϊδοκοιλιάΟνειρική η παραλία Βοϊδοκοιλιά.

Στα νότια της Πύλου βρίσκεται η Μεθώνη και στη συνέχεια θα συναντήσετε τη Φοινικούντα. Επόμενη στάση η Κορώνη, η αρχοντική κωμόπολη με το έντονο νησιώτικο χρώμα. Νοτιοανατολικά της Καλαμάτας περιμένει η Μεσσηνιακή Μάνη γεμάτη από πανέμορφες εικόνες. Πρώτος σταθμός η Καρδαμύλη και οι παραλίες Ριτσά, Φονέας και Δελφίνια. Στη συνέχεια ο δρόμος οδηγεί στη Στούπα, με τις τρεις πανέμορφες παραλίες: την κεντρική ακριβώς μπροστά στο χωριό, τη φημισμένη Καλογριά στα βόρεια (όπου ο Νίκος Καζαντζάκης εμπνεύστηκε το έργο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά») και τη Χαλικούρα στα νότια.

Μοιράσου το ταξίδι σου και κέρδισε

Επειδή τα ταξίδια είναι ζωή και η Goodyear φροντίζει να κάνουμε περισσότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, επισκεφθείτε τη σελίδα της εταιρείας στο facebook και πάρτε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό, για να κερδίσετε ένα σετ ελαστικών EfficientGrip Performance 2 με 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση*. Πολύ εύκολα και γρήγορα, με δύο μόλις βήματα, μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας για το πιο όμορφο ταξίδι που κάνατε και ξεκινήστε για τον επόμενο προορισμό σας.

*Εσωτερική δοκιμή. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο EfficientGrip Performance. Διαστάσεις ελαστικών δοκιμής: 205/55R16 91V, αυτοκίνητο δοκιμής: VW Golf 7, τοποθεσία δοκιμής: ανοιχτοί δρόμοι στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!