Όταν ο θεός Νίκος Γκάλης εγκαταστάθηκε στον Όλυμπο του παγκόσμιου μπάσκετ (vid)

Όταν ο θεός Νίκος Γκάλης εγκαταστάθηκε στον Όλυμπο του παγκόσμιου μπάσκετ (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Όταν ο θεός Νίκος Γκάλης εγκαταστάθηκε στον Όλυμπο του παγκόσμιου μπάσκετ (vid)

bet365

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς δύο χρόνια σαν άλλος θεός της ελληνικής μυθολογίας, ο δικός μας θεός του μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης εγκαταστάθηκε στον Όλυμπο του παγκόσμιου μπάσκετ. Η είσοδος του στο Hall of Fame και ο συγκλονιστικός λόγος του έκανε εκατομμύρια Έλληνες να δακρύσουν από χαρά και θαυμασμό.

Ήταν μια μέρα διαφορετική από τις υπόλοιπες. Ένας δικός μας άνθρωπος, ο μοναδικός και αξεπέραστος Νίκος Γκάλης μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας. Εκεί που κατοικοεδρεύουν οι κορυφαίοι στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Ήταν μια στιγμή που περίμενε πολλά χρόνια, αλλά δεν θα μπορούσε να τη φανταστεί στα κολεγιακά χρόνια του ή ακόμη, όταν μπήκε στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα για να μας διδάξει τι σημαίνει επαγγελματισμός και κυρίως, να ανασύρει το ελληνικό μπάσκετ από τα χαμηλά πατώματα για να το οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Ήταν η μέρα που δάκρυσε ο θεός. Σοβαρός, αλύγιστος και ταυτόχρονα συγκλονιστικός όταν παρουσιάστηκε ενώπιον του εντυπωσιασμένου κοινού για να παραλάβει το βραβείο του και φυσικά να εξιστορήσει καταστάσεις, με αφετηρία την παιδική ηλικία του. Ο λόγος του ήταν απλός και ταυτόχρονα συγκλονιστικός. Ειλικρινής, ένας θεός σε μορφή ανθρώπου, θυμήθηκε περιστατικά, δεν στάθηκε σε τίτλους και μεγάλες νίκες, αλλά σε ιστορίες βγαλμένες μέσα από τη ζωή οι οποίες έδειξαν τη σπουδαιότερη κατάκτησή του. Για τον Νίκο Γκάλη, αυτή ήταν η αγάπη του κόσμου. Η λατρεία που παραμένει αναλλοίωτη μέχρι σήμερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα