Το Παρίσι απευλάνει έξι Ρώσους «πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη»

Newsroom
Το Παρίσι απευλάνει έξι Ρώσους «πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη»
Η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας κάνει λόγο για «μυστική επιχείρηση που διεξήχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» στο γαλλικό έδαφος.

Η Γαλλία κήρυξε έξι Ρώσους πράκτορες που παρουσιάζονταν ως διπλωμάτες «ανεπιθύμητα πρόσωπα» έπειτα από έρευνα των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πρόσωπα αυτά εργάζονταν κατά των εθνικών συμφερόντων της Γαλλίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας γίνεται λόγος για «μυστική επιχείρηση που διεξήχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» στο γαλλικό έδαφος, ενώ αναφέρεται ότι «εν απουσία του Ρώσου πρέσβη, ο δεύτερος στην ιεραρχία της ρωσικής πρεσβείας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερωθεί για αυτήν την απόφαση».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Νταρμαρέν χαιρέτισε αυτή την «αξιοσημείωτη επιχείρηση αντικατασκοπείας» στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από κει και πέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ταξιδέψει στο Κίεβο ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ουκρανίας μόνο αν αισθανθεί ότι η επίσκεψή του θα μπορούσε να βοηθήσει στην τρέχουσα κρίση.

"Είμαι έτοιμος να πάω οπουδήποτε ακόμη και στο Κίεβο εάν αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, εάν θα μπορούσε να συμβάλει να αρχίσει ένας διάλογος", δήλωσε ο Μακρόν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.