Η «μάχη» της ξαπλώστρας στα beach bars της Αττικής: «Έχουμε κάνει κράτηση εδώ και μια εβδομάδα» (vid)

Η «μάχη» της ξαπλώστρας στα beach bars της Αττικής: «Έχουμε κάνει κράτηση εδώ και μια εβδομάδα» (vid)
Συνεχίζεται η... «μάχη» της ξαπλώστρας, καθώς μια θέση στην παραλία είναι δυσεύρετη.

Οι θερμοκρασίες στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά υψηλές και όσοι δεν έχουν φύγει για διακοπές και είναι ακόμα στην Αθήνα, έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί για έναν μπάνιο.

Στόχος είναι να αποφύγουν την κίνηση που θα δημιουργηθεί από όσους θέλουν να πάνε για μια βουτιά, αλλά και να βρεθεί διαθέσιμη ξαπλώστρα.

Οι ουρές έξω από τα beach bars είναι μεγάλες, αφού μια θέση στην παραλία είναι δυσεύρετη.

Βουτιά με... κρατήσεις

Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, οι περισσότεροι λουόμενοι ανέφεραν πως έχουν κάνει κρατήσεις για να βρουν ξαπλώστρα εδώ και μια εβδομάδα.

«Όλοι όσοι έχουν κρατήσεις έρχονται από τις 8 το πρωί για να προλάβουν γιατί η παραλία είναι γεμάτη, ειδικά τώρα με τον καύσωνα είναι όλα γεμάτα. Γίνονται βέβαια και προκρατήσεις και καλό θα είναι να γίνουν 3,4 ημέρες νωρίτερα. Παίρνουν και 7 και 8 ημέρες νωρίτερα για να βρουν να κρατήσουμε ένα σετ», δήλωσε η υπεύθυνη beach bar.

Οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά. Βeach bar εντός και εκτός Αττικής παρέχουν σετ ομπρέλας με δύο ξαπλώστρες με τις τιμές να ξεκινούν το σαββατοκύριακο από 20 ευρώ και να φθάνουν ακόμα και τα 190 ευρώ.

Οι ελεύθερες ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες είναι είδος προς εξαφάνιση ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες του καύσωνα.