Εκτός εαυτού ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του: Γιουχαΐσματα, φωνές, απειλές και «να πας στο Μαϊάμι» (vid)

Εκτός εαυτού ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του: Γιουχαΐσματα, φωνές, απειλές και «να πας στο Μαϊάμι» (vid)
Με ένταση έγινε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στους διαφωνούντες εμφανίστηκε στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια «λύση τώρα».

«Να σας πω το λόγο που δεν δώσαμε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση; Πως να την δώσουμε μεταξύ εναλλακτικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Πως;» είπε στην αρχή ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στις δηλώσεις Κατρούγκαλου για επαναφορά της φορολόγησης που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19. «Αίσχος» φώναξε ο Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποχώρησε και ο Δημήτρης Βίτσας. Μάλιστα, ένας από τους παρευρισκόμενους φώναξε στον πρόεδρο του κόμματος: «να πας στην Ομογένεια».

«Έχω Ομογένεια στο Μαϊάμι, με χαρά θα πάω να τους “κερδίσουμε”. Να σέβεστε όλους του απόδημους, όλους τους ομογενείς. Εκτός αν προτιμάτε να χάνουμε και να χάνουμε και να χάνουμε!» ήταν η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας» είπε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το εσωκομματικό ακροατήριο και αναγκάζοντας τον συντονιστή της συζήτησης Παναγιώτη Ρήγα να ζητήσει από τους παραβρισκόμενους σεβασμό στον ομιλητή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαίτησε «λύση τώρα» από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για το ζήτημα των διαγραφών. Λέγοντας πως «σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικές ώρες». «Είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι Πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Η τελευταία φορά! Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι «επιθεώρηση», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι ο νέος πρόεδρος «δεν ήρθε, τον φέρανε», ότι είναι Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ, και παραμένει στο κόμμα.

Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα. Συντρόφισσες και σύντροφοι, αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον Πρόεδρο, τα στελέχη, τα μέλη, τους ψηφοφόρους και για το ίδιο τους το κόμμα, και δεν φεύγουν.

Και το ερώτημα είναι αν αυτό το επιτρέπετε. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες.
Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Και επαναλαμβάνω: Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; είπε χαρακτηριστικά.

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και μετά την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη ότι «πόσες φορές ένας ηγέτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας είδε το μέγεθός του να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους» αλλα και όταν υποστήριξε ότι οι διαφωνούντες «σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες» είπε χαρακτηριστικά..

Όταν, δε, ο κ. Κασσελάκης είπε «κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ» υπήρξε έντονη αντίδραση με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να φωνάζουν «αίσχος».

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Σία Αναγνωστοπούλου: «Αν δεν μιλήσει ο Τσίπρας, το κόμμα θα διαλυθεί»

«Αν ο πρώην πρόεδρός του δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου σε αποκλειστική δήλωση στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση έγινε τη στιγμή που αποχώρησαν από τη διαδικασία η «Ομπρέλα» του κ. Τσακαλώτου, η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα και τρία μέλη του Προεδρείου.