Το πιο επικίνδυνο φυτό στον κόσμο μπορεί να προκαλέσει «τάσεις αυτοκτονίας» αν κάποιος το αγγίξει (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το πιο επικίνδυνο φυτό στον κόσμο μπορεί να προκαλέσει «τάσεις αυτοκτονίας» αν κάποιος το αγγίξει (vid)
Το «πιο επικίνδυνο φυτό στον κόσμο» μπορεί να προκαλέσει σκέψεις αυτοκτονίας σε όποιον έρθει σε επαφή μαζί του

Υπάρχει ένα φυτό που θεωρείται από τα πιο δηλητηριώδη στον κόσμο και το οποίο προκαλεί πόνο σαν να «παθαίνεις ηλεκτροπληξία και να καίγεσαι ταυτόχρονα».

Το φυτό «Gympie- Gympie» εντοπίζεται συνήθως στα τροπικά δάση της Αυστραλίας και της Ινδονησίας και έχει τόσο ισχυρό δηλητήριο που το τσίμπημά του παρομοιάζεται με «ηλεκτροπληξία».

1

Αν αυτό δεν σας τρομάζει, τότε σκεφτείτε ότι το τσίμπημα του προκαλεί τόσο πολύ πόνο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και «αυτοκτονικές σκέψεις».

Σύμφωνα με το BBC, το «φυτό του τρόμου» φυλάσσεται συνήθως σε βοτανικούς κήπους και μπορεί να το δει κάποιος από κοντά στο Poison Garden του Alnwick Garden, στη Northumbria του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου φυλάσσεται με τρομερή ασφάλεια και απαγορεύεται στους επισκέπτες να πλησιάσουν.

Η πρώτη περίπτωση που το φυτό προκάλεσε χάος συνέβη το 1866, όταν ένα άλογο τσιμπήθηκε από το αγκάθι του. Το δηλητήριο τρέλανε τελείως το άλογο πριν πεθάνει από αφόρητους πόνους .

Το φυτό αυτό φέρεται επίσης να έχει προκαλέσει τουλάχιστον μία αυτοκτονία, αφού ένας άνδρας αναγκάστηκε να αυτοπυροβοληθεί όταν έπεσε απάνω στους θάμνους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ξεναγό στο Poison Garden του Alnwick Garden, το φυτό έχει «μικροσκοπικές βελόνες» στις άκρες του, οι οποίες, «αν σε τσιμπήσουν σου προκαλούν αίσθημα καύσης σε όλο το θύμα».

Το φυτό προκαλεί παραλυτικό πόνο για τα επόμενα 20-30 λεπτά, ενώ ο πόνος συνεχίζεται για μήνες μετά το τσίμπημα.