Κι αν όλα γίνουν παρανάλωμα; Ας είναι! (vid)

Κι αν όλα γίνουν παρανάλωμα; Ας είναι! (vid)
Το Gazzetta, τη Δευτέρα (10/6), βρέθηκε στο live του Anser στην Τεχνόπολη. Εκρηκτική εμφάνιση και η αγάπη για το ραπ δεν έχει τέλος.

Το live του Anser είναι στην Τεχνόπολη και πας νωρίς. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Η «ουρά» δεν στρίβει και αρχίζεις να κάνεις συγκρίσεις με άλλες εκδηλώσεις. Και εκεί που πας να αμφισβητήσεις, κάτι σε σταματάει, κάτι σου λέει φίλε, μην την ψάχνει, θα γίνει παρανάλωμα! Αράζεις σε ένα παγκάκι, χαζεύεις στο κινητό και ακούς ένα κομμάτι της πρόβας, τον έλεγχο του ήχου. Όσοι εργάζονται για την παραγωγή του εγχειρήματος, βάζουν τις τελευταίες πινελιές. Η είσοδος ελέγχεται και μέσα στον χώρο της εκδήλωσης όλα είναι στημένα. Κάποιος κοιτάει το ρολόι του και δίνει το σύνθημα. Ο κόσμος αρχίζει να γεμίζει το εσωτερικό της Τεχνόπολης. Μπαίνεις. Όλα κυλούν χαλαρά, ήρεμα και η προσμονή εκδηλώνεται στα πρόσωπα των παιδιών και στις κρυφή χαρά των μεγάλων. Από τον Anser περιμένεις τα απλά, τα λιτά και τα μεγάλα. Η βραδιά ξεκινά. Το μαύρο της νύχτας δεν έχει πέσει ακόμα. Όταν αυτό γίνεται, ανάβει η σπίθα και δεν είναι μόνο η φλόγα από το καπνογόνο, αλλά και ο ασταμάτητος λόγος που ξεχύνεται από το στόμα του ραπ καλλιτέχνη. Η ζέστη υποχωρεί. Τα χειροκροτήματα πυκνώνουν και ένα λεκτικό κύμα απαιτεί: «Anser βγάλε τον δίσκο!» O Anser είναι και πάλι εδώ! Και πάλι τιμά όσους τον τίμησαν και θυμίζει πως «ό,τι αγαπάς δεν έχει τέλος».

Το πιο γαμάτο flow


Ο στίχος και το flow και το μπιτ και αυτός ο τύπος που όλοι τον σέβονται και τον τιμούν. Κάτι κάνει καλά, έτσι; Και αφήστε στην άκρη την τεχνική, το παίδεμα στον εντοπισμό της κατάλληλης λέξης, την αγωνία για τη σωστή παραγωγή. Είναι η καλοσύνη, η ευγένεια, η ηρεμία, η σιγουριά και η καθαρότητα που σε κερδίζουν σε αυτόν. Δεν είναι τυχαίο ότι στη σκηνή της Τεχνόπολης βρέθηκαν οι: Βέβηλος, Buzz, Tiny Jackal, Μωζαϊκ, Nesok, Koblan. Γιατί να πάει κάποιος στο live καλλιτέχνη που δεν γουστάρει; Η εκτίμηση στο πρόσωπό του εκφράστηκε πολλές φορές και αυτός εκεί, μαζί με τους σταθερούς συνοδοιπόρους, τον Eversor στα decks και τον Andri J. Υπήρχε, βέβαια, η φήμη πως στο ζωντανό είναι ακόμη καλύτερος. Η έννοια του «εκρηκτικού», στην περίπτωσή του, πραγματώνεται αποφασιστικά και ορμητικά. Ξέρετε, αν για κάποιο λόγο υπήρχε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα και όλα τα μηχανήματα αχρηστεύονταν, αυτός θα συνέχιζε α καπέλα. Γιατί; Γιατί απλά μπορεί. Γιατί διαθέτει το πιο γαμάτο flow στην ελληνική ραπ σκηνή. Γιατί το στιχουργικό του επίπεδο είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Γιατί ξέρει να σε βρίσκει την ώρα που αφήνεις ελεύθερο τον αναστεναγμό σου. Με τον Anser ο ραπ λόγος τρέχει και ανάβει το φως που καίει.

Γεμάτο live


Το «ζέσταμα» από τους koblan και τον Nesok ήταν τίμιο. Επιθετικά μπιτ και ικανότητα στο flow. Οι στίχοι έχουν περιθώρια για βελτίωση και σίγουρα θα απασχολήσουν το ελληνικό ραπ παιχνίδι. Και μετά πήρε το μικρόφωνο ο Anser. Και τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Όλες του οι ικανότητες σε πλήρη ανάπτυξη. Το κράτημα του ρυθμού και το σωστό «πάτημα». Το συναίσθημα που δινόταν ατόφιο χωρίς να εκβιάζει τίποτα. Οι παλιές, οι νέες επιτυχίες και φυσικά το flow που δεν έχει ταίρι. Η στιγμή που είπε το «Παρανάλωμα» και τον συνόδευε η μπάντα «Μωζαϊκ» [σ.σ από την εκπομπή «Μουσικό Κουτί»], ήταν η καλύτερη. Εκρηκτική ήταν και η συνύπαρξη με Βέβηλο. Το «Άμα ρωτήσουν που χάθηκα» ταρακούνησε για τα καλά τον χώρο και το χειροκρότημα προσφέρθηκε γενναιόδωρα. Δυνατές εικόνες, εντυπώσεις μας έδωσε και η συνύπαρξη με τους Buzz, Tiny Jackal. Σε αυτό το γεμάτο live, πάνω από δύο ώρες, φάνηκε η αγάπη για το αυθεντικό ραπ, για την ανάγκη της ουσιαστικής καλλιτεχνικής σύμπραξης και η ανάγκη για το μοίρασμα όσων νιώθουμε. Η Action Esti που διοργάνωσε το γεγονός δεν άφησε τίποτα στην τύχη και όλα κύλησαν όπως έπρεπε. Επόμενο ραντεβού με τον Anser στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή (14/6, 21:30) στο We.

Με μια ματιά:

Συναυλία: Anser - "Ό,τι αγαπάς δεν έχει τέλος"

Χώρος: Πολυχώρος WE [Θεσσαλονίκη, 21:30]

Τιμές εισιτηρίων: 10€ | 12€

Φυσικά σημεία προπώλησης Θεσσαλονίκης:
- Πολυχώρος WE (Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου 3)
- Sold Out Stores (Βαλαωρίτου 20, Δημητρίου Γούναρη 16)

Διοργάνωση & Επικοινωνία: Action Εστί | Artist & Event Management
Press & Info: www.ActionEsti.gr

@Photo credits: Zissis Live (Ζήσης Τσούμπος)