Τύπος έβγαλε τρελά λεφτά επενδύοντας σε Lego: «Είναι καλύτερα από τις μετοχές, τα ομόλογα και τον χρυσό»

Επιμέλεια: Newsroom
Τύπος έβγαλε τρελά λεφτά επενδύοντας σε Lego: «Είναι καλύτερα από τις μετοχές, τα ομόλογα και τον χρυσό»
Ένας Αμερικάνος κατάφερε να βγάλει το τρελό ποσό των 500.000 δολάριων επενδύοντας σε Lego.

Τα πολύχρωμα μικρά τουβλάκια μπορεί να μην φαίνονται ότι προσφέρουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ωστόσο Shane O'Farrell, από το Νιου Τζέρσεϊ, κατάφερε να βγάλει αρκετά χρήματα από αυτά.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος έχει καταφέρει να βγάλει το εκπληκτικό ποσό των 500.000 δολαρίων τα τελευταία δύο χρόνια από την επένδυση στα lego. Τρελό σκηνικό αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από μια νοσταλγία.

Αν και ο O'Farrell ζει τώρα στις ΗΠΑ, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιρλανδία, όπου συχνά έπαιζε με το σετ Lego Fort Legoredo. Ο μικρός O'Farrell δεν είχε ιδέα τότε ότι η τιμή του σετ θα αυξανόταν κατά εκατοντάδες δολάρια τις επόμενες δύο δεκαετίες - αλλά ο ενήλικας πλέον O'Farrell είδε την ευκαιρία και την άρπαξε... από τα μαλλιά.

Το 1996, το lego Fort Legoredo πωλούνταν για 85 δολάρια. Τώρα, ο O'Farrell πουλάει το ίδιο σετ για 2.405 δολάρια.

Ο O'Farrell άρχισε να αγοράζει και να ανταλλάσσει δημοφιλή σετ Lego στο διαδίκτυο, τονίζοντας στη New York Post ότι ήταν η ευκαιρία του για να βγάλει χρήματα, ενώ στη συνέχεια προσπαθούσε να επενδύσει τα χρήματά του για να βγάλει περισσότερα.

«Άρχισα να επενδύω σε μετοχές και συνειδητοποίησα ότι το 8 τοις εκατό ετησίως που κέρδιζα στο χρηματιστήριο δεν επρόκειτο να μου φέρει πίσω πολλά χρήματα» είπε. «Έτσι σκέφτηκα να επενδύσω στα Lego».

Με την αξία μεταπώλησης της Lego να αυξάνεται κατά 11% ετησίως, ξεπερνώντας τις μετοχές, τα ομόλογα και τον χρυσό σύμφωνα με μια μελέτη του 2022, φαίνεται ότι τα παιχνίδια ήταν η τέλεια ευκαιρία για επένδυση.

Για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις πωλήσεις του, ο O'Farrell διαβάζει οικονομικές εκθέσεις και εκθέσεις τάσεων που εκδίδει η Lego, καθώς και παρακολουθεί πότε η εταιρεία πρόκειται να αποσύρει ορισμένα σετ.

Ένα παράδειγμα είναι το μοντέλο κράνους πιλότου του Lego Star Wars TIE Fighter Pilot, το οποίο πωλείται για 60 δολάρια πριν αποσυρθεί το 2021. Ο O'Farrell άρπαξε το σετ και μέσα σε ενάμιση χρόνο από την απόσυρσή του, κατάφερε να το πουλήσει για 350 δολάρια.