Η στιγμή που αστυνομικός βγάζει το όπλο της και πυροβολεί εναντίον υπόπτων για κλοπές: Το βίντεο που έχει εξοργίσει τους χρήστες του διαδικτύου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η στιγμή που αστυνομικός βγάζει το όπλο της και πυροβολεί εναντίον υπόπτων για κλοπές: Το βίντεο που έχει εξοργίσει τους χρήστες του διαδικτύου (vid)
Η δημοσιοποίηση του υλικού προκάλεσε την οργή πολλών που πιστεύουν ότι οι ενέργειες της αστυνομικού ήταν υπερβολικά βίαιες και αδικαιολόγητες.

Μια αστυνομικός έχει βρεθεί υπό έντονο έλεγχο και ευρεία κριτική, αφού πυροβόλησε με το όπλο της εναντίον ενός ζευγαριού υπόπτων για κλοπές σε καταστήματα. Το περιστατικό, στο οποίο εμπλέκεται η αστυνομικός Kayleigh Cooper του αστυνομικού τμήματος του Cranston στο Rhode Island, έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τη χρήση βίας από τις αστυνομικές αρχές.

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου,η αστυνομικός Cooper ανταποκρίθηκε σε κλήση για δύο ύποπτους κλέφτες στο Garden City Center. Οι ύποπτοι, που αναγνωρίστηκαν ως οι κάτοικοι Μασαχουσέτης Michael Campagna και Megan O'Brien, συναντήθηκαν με την αστυνομικό.

Καθώς η Cooper πλησίασε το όχημα, έδωσε εντολή στον Campagna, τον οδηγό, να σβήσει τη μηχανή. Όταν εκείνος δεν συμμορφώθηκε, η Cooper επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και τον διέταξε να βγει από το όχημα.

«Τι κάνεις; Περί τίνος πρόκειται;» διερωτήθηκε ο Campagna καθώς η Cooper επανέλαβε την εντολή της. Από τη θέση του συνοδηγού, η O'Brien προέτρεψε τον Campagna να φύγει.

«Οδήγα. Οδήγα», επανέλαβε η O'Brien καθώς το όχημα άρχισε να κινείται. «Θα με πατήσεις», αναφώνησε η Cooper πριν πυροβολήσει το αυτοκίνητο. Ευτυχώς, η σφαίρα δεν χτύπησε κανέναν.

Στο βίντεο δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η αστυνομικός χτυπήθηκε από το όχημα, αλλά η αστυνομία ανέφερε ότι το πόδι της Cooper τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Τις ημέρες που ακολούθησαν τη σύντομη αλλά έντονη αντιπαράθεση, οι Campagna και O'Brien συνελήφθησαν στη Μασαχουσέτη. Αντιμετωπίζουν τώρα πολλαπλές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων επίθεση σε βαθμό κακουργήματος, επίθεση εναντίον αστυνομικού, συνέργεια σε επίθεση, συνέργεια σε απερίσκεπτη οδήγηση και συνωμοσία.

Η χρήση του πυροβόλου όπλου της Cooper ερευνάται επί του παρόντος από την αστυνομία του Cranston και το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. .

Η δημοσιοποίηση του υλικού προκάλεσε την οργή πολλών που πιστεύουν ότι οι ενέργειες της Cooper ήταν υπερβολικά βίαιες και αδικαιολόγητες. Οι χρήστες του διαδικτύου έχουν κατακλυστεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκκλήσεις για την απόλυσή της, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι η αντίδρασή της στην κατάσταση ήταν δυσανάλογη και επικίνδυνη.