Ειδικός εξηγεί το κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν το air fryer

Ειδικός εξηγεί το κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν το air fryer
Εμπειρογνώμονας εξηγεί το κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν χρησιμοποιούν τη φριτέζα και μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Ένας ειδικός έχει επισημάνει ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν τη φριτέζας αέρος και το οποίο θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες. Η προειδοποίηση αυτή ακολουθεί τις ανησυχίες που εξέφρασε ένας Βρετανός γιατρός σχετικά με την αντικολλητική επένδυση στις φριτέζες αέρος, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία εάν καταστραφεί ή γρατσουνιστεί. Είναι ζωτικής σημασίας να καθαρίζετε προσεκτικά τη φριτέζα αέρος και να αποφεύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών.

Πέρα από τον καθαρισμό, πρέπει επίσης να προσέχετε πού τοποθετείτε τη φριτέζα αέρος στην κουζίνα. Ιδανικά, θα πρέπει να βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο πάνω σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα χαλάκι για να προστατεύετε τους πάγκους σας από τη ζημιά που προκαλεί η θερμότητα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι τείνουν να αποθηκεύουν τις φριτέζες αέρος κάτω από τα ντουλάπια για να διατηρούν την κουζίνα τακτοποιημένη, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα.

Η αποθήκευση μιας φριτέζας κάτω από ντουλάπια μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς, επειδή η συσκευή χρειάζεται άφθονο χώρο για τη σωστή κυκλοφορία του αέρα ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Έρευνα της Toolstation αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς ιδιοκτήτες φριτέζας αέρα τις χρησιμοποιούν ακριβώς κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η Cara Yates, Kitchen Senior Category Manager στη Toolstation, εξήγησε γιατί αυτό είναι επικίνδυνο: «Οι φριτέζες αέρα και οι βραστήρες μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την κουζίνα σας λόγω της θερμότητας που παράγουν κατά τη χρήση τους. Συγκεκριμένα, οι φριτέζες αέρα απαιτούν άφθονο χώρο για τη σωστή κυκλοφορία του αέρα, ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της συσκευής. Η τοποθέτησή τους κάτω από χαμηλά ντουλάπια μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο στη φριτέζα αέρα όσο και στο ντουλάπι, με αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό, το στρέβλωμα και ακόμη και έναν πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς».

Συνοψίζοντας, η σωστή τοποθέτηση και συντήρηση των συσκευών κουζίνας, όπως οι φριτέζες και οι βραστήρες, είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη πιθανών κινδύνων.