«Πήρε όλο τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ»: Συγκλονίζουν οι γονείς της 13χρονης που έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Πήρε όλο τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ»: Συγκλονίζουν οι γονείς της 13χρονης που έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική (vid)
Θρήνος για τη 13χρονη που βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν χτυπήθηκε από κεραυνό σε παραλία της Χαλκιδικής

Συγκλόνισε το πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος της 13χρονης Δωροθέας στη Χαλκιδική, την οποία χτύπησε κεραυνός σε παραλία στο Ποσείδι, μπροστά στα μάτια των γονιών της.

Είναι απόγευμα Παρασκευής και στην παραλία αρχίζει έντονη βροχή. Η 13χρονη κολυμπάει μαζί με τη μητέρα της όταν ξαφνικά είδαν να έρχεται μπουρίνι και όσοι ήταν μέσα στη θάλασσα, βγήκαν στην ακτή.

«Ο κεραυνός έπεσε όλος πάνω της και το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε» λέει στην εκπομπή Live Νews ο πατέρας της 13χρονης από τη Χαλκιδική.

«Έπεσε ένας κεραυνός μπροστά μας. Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη. Η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Δεν ήταν στη θάλασσα μέσα, ήταν στην ακρογιαλιά. Το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε».

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πήγε στη θάλασσα με τη γυναίκα και το παιδί του. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα ξαφνικό μπουρίνι, από αυτά που συχνά χτυπούν την Χαλκιδική, θα προξενούσε τέτοια ασύλληπτη τραγωδία.

«Πήρε όλον τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ κάναμε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Εγώ φυσούσα αέρα μέσα στο στόμα της. Έγινε είσοδος του κεραυνού από το αριστερό φρύδι και έξοδος από την πλάτη», λέει ο πατέρας της.

Επί 45 λεπτά εκπαιδευμένοι διασώστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί, το οποίο όμως δεν είχε σφυγμό.

«Τι να σας πω τώρα. Κι εγώ συγκλονισμένος είμαι. Αυτό πρέπει να έχει ακαριαία και δεν μπορέσαμε παρόλη τη μεγάλη προσπάθεια», είπε ο Γιώργος Κοντός, συντονιστής ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.