Συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που γκρίζα φάλαινα ζητά βοήθεια από τους ανθρώπους (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που γκρίζα φάλαινα ζητά βοήθεια από τους ανθρώπους (vid)
Η συμπεριφορά της γκρίζας φάλαινας υποδηλώνει ένα αξιοσημείωτο επίπεδο ευαισθητοποίησης και εμπιστοσύνης στον άνθρωπο, αναζητώντας βοήθεια με τρόπο που σπάνια καταγράφεται.

Ένα αξιοσημείωτο και συγκινητικό βίντεο ήρθε στην επιφάνεια, το οποίο καταγράφει τη στιγμή που μια γκρίζα φάλαινα πλησίασε τους ανθρώπους για βοήθεια στην αφαίρεση παρασίτων από το κεφάλι της. Η εξαιρετική αυτή αλληλεπίδραση έλαβε χώρα στο Μεξικό και κοινοποιήθηκε στο Facebook τον Μάρτιο του 2023. Το βίντεο έχει επανέλθει σε διάφορες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για περαιτέρω ευαισθητοποίηση.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν από έναν επιβάτη ενός σκάφους παρατήρησης φαλαινών στη λιμνοθάλασσα Ojo de Liebre, που βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού στη χερσόνησο Baja του Μεξικού. Δείχνει μια γκρίζα φάλαινα να πλησιάζει το μικρό τουριστικό σκάφος, όπου ο καπετάνιος παρατήρησε την αγωνία της φάλαινας.

Σε μια επίδειξη εμπιστοσύνης και εξυπνάδας, η φάλαινα τοποθετήθηκε κοντά στο σκάφος, επιτρέποντας στον καπετάνιο να αρχίσει να μαζεύει τα παράσιτα από το κεφάλι της. Η φάλαινα παρέμεινε ήρεμη και συνεργάσιμη, περιστρεφόμενη για να δώσει στον καπετάνιο πρόσβαση σε διάφορες περιοχές του κεφαλιού της, ενώ οι θεατές γελούσαν και εξέφραζαν την έκπληξή τους.

Αυτή η συγκινητική σκηνή υπογραμμίζει τον δεσμό που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων και της θαλάσσιας ζωής και υπογραμμίζει τις μοναδικές ευκαιρίες αλληλεπίδρασης που μπορούν να προσφέρουν οι εκδρομές παρατήρησης φαλαινών.

Η λιμνοθάλασσα Ojo de Liebre είναι ένας διάσημος προορισμός παρακολούθησης φαλαινών, ιδιαίτερα γνωστός για τον πληθυσμό των γκρίζων φαλαινών. Αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα μεταναστεύουν στα ζεστά, ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας για να γεννήσουν και να θηλάσουν τα μικρά τους.