Ένα ελληνικό νησί ανάμεσα στους 24 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου

Ένα ελληνικό νησί ανάμεσα στους 24 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου
H Kάρπαθος φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα πιο υποτιμημένα ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφτείς.

Καλοκαιράκι. Φτάνει επιτέλους αυτή η εποχή του χρόνου που οι ταχύτητες στην καθημερινότητα μειώνονται και οι περισσότεροι ψάχνουμε ένα όμορφο μέρος, προκειμένου να εξερευνήσουμε, αλλά και να ξεκουραστούμε.

Σίγουρα, τη συγκεκριμένη περίοδο δεν θα θέλαμε να την περάσουμε μαζί με χιλιάδες ακόμη άτομα, ο ένας πάνω στον άλλο. Επομένως, η καλύτερη λύση είναι να διαλέξουμε ένα μέρος που «δεν προτιμούν» οι περισσότεροι. Αυτά τα «υποτιμημένα» μέρη του κόσμου διάλεξε και το γνωστό περιοδικό Time Out, για να παρουσιάσει στους αναγνώστες του, επιλέγοντας να προσθέσει στη λίστα του και ένα ελληνικό νησί.

Δεν μιλάμε ούτε για τη Μύκονο ούτε για τη Σαντορίνη, αλλά για την Κάρπαθο. Πρόκειται για ένα νησί που μπορεί να βρίσκεται περίπου 20 ώρες μακριά από το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο, ωστόσο προσφέρει μοναδικές γεύσεις, εξαιρετικές παραλίες, αλλά και άψογη φιλοξενία σε όποιον το επιλέξει για τις διακοπές του. Επίσης, αν επιλέξεις να φτάσεις εκεί με το αεροπλάνο χρειάζεσαι μόλις μία ώρα από την Αθήνα. Γιατί όχι;

Όπως γράφει το Time Out «ενώ οι τουρίστες συρρέουν για να δουν το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ή να κάνουν ηλιοθεραπεία στις γεμάτες παραλίες της Μυκόνου, οι Έλληνες που γνωρίζουν, επισκέπτονται το μικροσκοπικό νησί της Καρπάθου, στα Δωδεκάνησα. Κάντε το ίδιο και θα βρεθείτε να χαλαρώνετε στις ήρεμες παραλίες του νησιού με τα παρθένα νερά. Απολαύστε τοπικό φαγητό στις ταβέρνες του Ολύμπου, ενός ορεινού χωριού που μοιάζει να έχει παγώσει στο χρόνο, όπου οι γυναίκες εξακολουθούν να φορούν πολύχρωμες παραδοσιακές στολές».

Η Κάρπαθος βρίσκεται, λοιπόν, στο νούμερο 14 από τη λίστα των 24 πιο υποτιμημένων ταξιδιωτικών προορισμών του πλανήτη. Ωστόσο, στην κορυφή βρέθηκε η περιοχή Φιλανδία στην Κολομβία. Πρόκειται για μια γοητευτική μικρή πόλη με πολύχρωμα μπαλκόνια και καταπράσινους λόφους, δίπλα στο αρκετά τουριστικό Σολέντο και την κοιλάδα Cocora, όπου βρίσκονται οι ψηλότεροι φοίνικες του κόσμου.

Την πρώτη τριάδα των πιο υποτιμημένων προορισμών κλείνουν η νότια Τυνησία και το Σάο Σεμπαστιάο της Βραζιλίας, τρεις ώρες έξω από το διάσημο Σάο Πάολο.