Ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε τι πρέπει να αποφύγετε δύο ώρες πριν κοιμηθείτε

Επιμέλεια: Newsroom
Ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε τι πρέπει να αποφύγετε δύο ώρες πριν κοιμηθείτε
Ένας ειδικός σε θέματα ύπνου αποκάλυψε τι πρέπει να αποφύγει κάποιος προκειμένου να έχει έναν ξεκούραστο ύπνο.

Ο Δρ. Ankit Parekh, επίκουρος καθηγητής ιατρικής του ύπνου στην Icahn School of Medicine at Mount Sinai, μοιράστηκε τις απόψεις του με τη Daily Mail σχετικά με τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος προκειμένου να έχει ένα ξεκούραστο ύπνο.

Η επιλογή του βραδινού σας γεύματος είναι ζωτικής σημασίας. Η κατανάλωση φαγητού αργά, ειδικά μετά τις 8 μ.μ., συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους και την παχυσαρκία. Επιπλέον, η κατανάλωση πικάντικων ή λιπαρών τροφών πριν από τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία ή καούρα, η οποία μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.

@doctorsood Let’s get that good nights sleep 😴 #sleeptips ♬ Tampa Curhat Beat - referensishopeeterbaik

Ο καφές πρέπει να καταναλώνεται μόνο το πρωί. Η διεγερτική δράση της καφεΐνης μπορεί να διαρκέσει έως και έξι ώρες, οπότε είναι καλύτερο να αποφεύγετε τον καφέ μετά τις 3 μ.μ. Αν και το αλκοόλ μπορεί να φαίνεται ότι σας βοηθάει να αποκοιμηθείτε, στην πραγματικότητα μειώνει την ποιότητα του ύπνου. Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άπνοια ύπνου, μια κατάσταση κατά την οποία η αναπνοή σταματά επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου λόγω των χαλαρών μυών του λαιμού και της γλώσσας που εμποδίζουν τον αεραγωγό.

Ο Dr. Parekh τονίζει τη σημασία της αποφυγής της χρήσης τηλεφώνου, τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο. Το φως που εκπέμπεται από μια τέτοια κατασκευή μπορεί να επηρεάσει τον φυσικό κύκλο ύπνου του σώματός σας, καθιστώντας δυσκολότερο τον ύπνο.

Αυτές οι αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε έναν πιο ξεκούραστο και αναζωογονητικό νυχτερινό ύπνο.