Διατροφολόγος αποκάλυψε τον λόγο που τα εστιατόρια μοιράζουν δωρεάν ψωμί: «Το κάνουν για να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα»

Επιμέλεια: Newsroom
Διατροφολόγος αποκάλυψε τον λόγο που τα εστιατόρια μοιράζουν δωρεάν ψωμί: «Το κάνουν για να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα»
Όπως φαίνεται το ψωμί στα εστιατόρια δεν είναι μια ευγενική κίνηση αλλά ένα έξυπνο επιχειρηματικό τέχνασμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι το δωρεάν ψωμί στα εστιατόρια είναι απλώς μια απλή χειρονομία ή ένα φθηνό κόλπο των επιχειρήσεων για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες. Ωστόσο, ένας TikToker «διέλυσε» όλους τους μύθους και εξήγησε ότι υπάρχει ένας έξυπνος λόγος πίσω από αυτό.

Το συγκεκριμένα κλιπ έγινε αμέσως viral και απέσπασε πάνω από 770.000 προβολές. Η TikToker Cowgirl Crystal (@cowgirl.crystal) υποστήριξε ότι το δωρεάν ψωμί «δεν είναι επειδή θέλουν να χορτάσετε με τα δωρεάν πράγματά τους. Είναι επειδή θα ξοδέψετε περισσότερα χρήματα».

@cowgirl.crystal

7-5 why do restaurants serve bread or chips first?

♬ original sound - Cowgirl.Crystal

Χαρακτηριστικά είπε: «Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε το ψωμί ή αυτά τα σνακ που σας προσφέρουν τα εστιατόρια; Η γλυκόζη σας ανεβαίνει στα ύψη».

Η διατροφολόγος του Χάρβαρντ Amy Shah αναφέρθηκε σε αυτό το κλιπ σε ένα άρθρο για το CNBC, εξηγώντας: «Το αλεύρι και κυρίως το λευκό αλεύρι, ανεβάζει γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Αρχικά, ανεβάζει τα επίπεδα ινσουλίνης σας και στη συνέχεια τα κάνει να καταρρεύσουν. Αυτή η αντίδραση σας κάνει να πεινάτε πολύ γρήγορα, γεγονός που εξηγεί γιατί μπορεί να νιώθετε ότι θέλετε να φάτε ξανά σύντομα μετά από ένα κουλούρι ή μια φέτα ψωμί».