#75Hard: Το πιο απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης που έχει σαρώσει το TikTok

#75Hard: Το πιο απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης που έχει σαρώσει το TikTok
Για 75 συνεχόμενες ημέρες όσοι ακολουθήσουν 75 Hard Challenge θα πρέπει να τηρήσουν ευλαβικά συγκεκριμένους κανόνες.

Αν είσαι από εκείνους που σκρολάρουν το βράδυ στο TikTok μέχρι να τους πάρει ο ύπνος, τότε σίγουρα θα έχεις δει κάποιο video σχετικά με το #75Hard. Το συγκεκριμένο hashtag μετράει περισσότερα από 72 εκατομμύρια videos στην πλατφόρμα, με χιλιάδες χρήστες να ανεβάζουν σχετικό περιεχόμενο.

Τι ακριβώς είναι, όμως, αυτό; Το 75 Hard Challenge δημιουργήθηκε το 2019 από τον επιχειρηματία Andy Frisella, έναν podcaster και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής 1st Phorm. Το 75 Hard δεν είναι ένα απλό challenge γυμναστικής, αλλά ένα «πρόγραμμα ψυχικής ανθεκτικότητας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του προγράμματος.

@tadhgmoody Day 1/75. Im doing 75 hard again. Im not doing this just to make a body transformation leading up to summer, I’m doing it to build good habits and hopefully improve certains aspects of my life. Follow along for more #75hard #75hardchallenge #gymtok #onlinecoach #foryou #fyp #irish #dublin #summer ♬ Cornfield Chase - Hans Zimmer

Ο Frisella δημιούργησε το 75 Hard αφού πήρε συνέντευξη από τον James Lawrence, ο οποίος είναι γνωστός ως Iron Cowboy για την ολοκλήρωση 50 αγώνων Ironman σε 50 συνεχόμενες ημέρες και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Αφού ο Lawrence είπε στον Frisella ότι πρέπει να βάζεις σκόπιμα τον εαυτό σου σε μέρη που είναι άβολα προκειμένου να αναπτύξεις ψυχικό σθένος, ο Frisella εμπνεύστηκε να δημιουργήσει το 75 Hard.

Για 75 συνεχόμενες ημέρες, λοιπόν, όσοι ακολουθήσουν 75 Hard Challenge θα πρέπει να τηρήσουν ευλαβικά συγκεκριμένους κανόνες.

Να ακολουθούν μια δίαιτα. Αν και μπορεί να είναι μια δίαιτα της επιλογής σας, η δίαιτα πρέπει να είναι ένα δομημένο διατροφικό πρόγραμμα με στόχο τη σωματική βελτίωση. Δεν επιτρέπεται αλκοόλ ή γεύματα εκτός της δίαιτας που έχετε επιλέξει.

Να κάνουν καθημερινά δύο προπονήσεις διάρκειας 45 λεπτών, εκ των οποίων η μία πρέπει να είναι σε εξωτερικό χώρο.

Nα βγάζουν καθημερινά μια φωτογραφία την πρόοδό τους.

Nα πίνουν 4 λίτρα νερό την ημέρα.

Να διαβάζουν 10 σελίδες ενός βιβλίου.

Εάν χάσει κάποιος οποιονδήποτε από τους ημερήσιους στόχους του, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου από την πρώτη ημέρα.

Το πρόγραμμα 75 Hard ισχυρίζεται ότι θα βελτιώσει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την επιμονή, αλλά και το σθένος όποιου το δοκιμάσει. Σύμφωνα με το Forbes ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να βρουν ότι το 75 Hard είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται για να ξεκινήσουν υγιεινές συνήθειες. Ωστόσο, σίγουρα θέλει προσοχή.

@nicki_andrea be ware #75hard #75hardchallenge #75hardresults #75hardjourney #75hardupdate #motivation #fitness #health #weightloss ♬ original sound - Nicki Andrea

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα με επιτυχία, θα έχεις διαβάσει τουλάχιστον 750 σελίδες, θα βρεθείς σε μια διατροφική ρουτίνα, θα παραμείνεις καλά ενυδατωμένος και θα μπορείς να βλέπεις τα όποια σωματικά αποτελέσματα μέσα από έναν κατάλογο καθημερινών φωτογραφιών προόδου.