Καφές με αλάτι: Κάποτε ήταν μια φάρσα και σήμερα αποτελεί το νέο μοντέρνο ρόφημα

Καφές με αλάτι: Κάποτε ήταν μια φάρσα και σήμερα αποτελεί το νέο μοντέρνο ρόφημα
Ο αλατισμένος καφές έρχεται από το Βιετνάμ και ήδη έχει κατακτήσει το TikTok. 

Ένα συνηθισμένο «αστείο» που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά ήταν το να αλλάζουμε τη ζάχαρη με το αλάτι. Έτσι, όποιος συγγενής επιχειρούσε να φτιάξει καφέ, προσθέτοντας ζάχαρη, κατέληγε να πίνει ένα αλμυρό ρόφημα που του προκαλούσε απέχθεια.

Εκείνος μας φώναζε, εμείς γελούσαμε, αλλά τώρα φαίνεται πως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Κι αυτό γιατί ο καφές με αλάτι, όχι μόνο δεν είναι φάρσα, αλλά αποτελεί και το νέο trend του TikTok.

@twaydabae Salt Coffee was legit in every single coffee shop in Vietnam! I miss it so much, can’t wait to go back soon but this will do for now. 1/2 cup heavy cream 1 tsp salt 3 tbsp condensed milk 2 tablespoons Robusta coffee grounds 1 cup boiling water, plus more for cooking Make the coffee by placing the grounds into a phin filter cup fitted over a coffee cup. Lightly shake it to even out the grounds before you place the gravity press. Pour 3 to 4 tablespoons boiling water over the grounds to wet them. Wait 30 seconds for it to filter down, then fill the phin filter cup to the top with boiling water, it is usually around ⅓ cup. Cover with the lid and let it slowly drip for 3 to 4 minutes. If you don’t have a phin filter, any espresso maker should work. You need to make ½ cup of espresso and pour it into a coffee cup. Make salted foam top by whipping up the heavy cream, 1 tsp salt and 1/2 tbsp condensed milk Add the rest of the condensed milk (add as much or as little as you want, the sweetness level is up to your preference) into the coffee, pour it over ice and top off the coffee with the salted foam . . . #coffee #coffeetime #coffeehouse #easy #easyrecipes #vietnamese #vietnamesecoffeeshop ♬ original sound - twaydabae

Ο αλατισμένος καφές ονομάζεται ca phe muoi στο Βιετνάμ και ξεκίνησε να παρασκευάζεται στην ιστορική πόλη Hue της χώρας. Ένα μικρό καφέ είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία αυτού του δημοφιλούς πλέον ροφήματος, που φτιάχτηκε το 2010 με την προσθήκη ζαχαρούχου γάλακτος σε μια βιετναμέζικη βάση καφέ.

Το μείγμα καλύπτεται με αλατισμένη κρέμα και σερβίρεται ζεστό ή παγωμένο. Αν και η συνταγή του καταστήματος ήταν αρκετά τολμηρή, τελικά το κοινό φαίνεται πως τη λάτρεψε. Έτσι, σιγά σιγά η φήμη του εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας, αλλά και έξω από αυτήν.

Βλέπεις, πολλοί από αυτούς που το δοκίμαζαν για πρώτη φορά, άρχισαν να μοιράζονται την εμπειρία τους στα social media, ενώ το τελευταίο διάστημα το TikTok ανέλαβε να μοιράσει τον αλγόριθμο με τις συνταγές του συγκεκριμένου καφέ σε όλο τον πλανήτη.

Ευτυχώς, πάντως, δεν τον έχουμε δει σε κάποια καφετέρια στα μέρη μας. Τουλάχιστον όχι ακόμα.