Το μυστικό για το τέλειο ψητό κοτόπουλο προβλήθηκε στην τρίτη σεζόν του «The Bear»: Η συμβουλή από έναν μισελενάτο σεφ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το μυστικό για το τέλειο ψητό κοτόπουλο προβλήθηκε στην τρίτη σεζόν του «The Bear»: Η συμβουλή από έναν μισελενάτο σεφ (vid)
Στην τελευταία σεζόν, ο πρωταγωνιστής Carmy Berzatto βρίσκεται να στήνει στο The French Laundry, όπου ο ίδιος ο Keller παρέχει ένα masterclass στην προετοιμασία ενός ψητού κοτόπουλου που αξίζει Michelin.

Η επιτυχημένη σειρά «The Bear» δεν είναι μόνο μια πηγή δραματικής αφήγησης, αλλά και ένας θησαυρός μαγειρικής σοφίας. Μεταξύ των μαθημάτων που μεταδίδει -όπως η αποφυγή των κινδύνων του καταψύκτη και τα οργανωτικά θαύματα της κολλητικής ταινίας- η τρίτη σεζόν προσφέρει μια ιδιαίτερα πολύτιμη συμβουλή μαγειρικής από τον διάσημο σεφ Thomas Keller.

Στην τελευταία σεζόν, ο πρωταγωνιστής Carmy Berzatto (τον οποίο υποδύεται ο Jeremy Allen White) βρίσκεται να στήνει στο The French Laundry, όπου ο ίδιος ο Keller παρέχει ένα masterclass στην προετοιμασία ενός ψητού κοτόπουλου που αξίζει Michelin.

Στη σκηνή, που διαδραματίζεται σε μια πεντακάθαρη κουζίνα, ο Keller καθοδηγεί τον Carmy κατά τη σχολαστική διαδικασία. Το πρώτο βήμα: αφαίρεση του κόκκαλου. Αυτή η λεπτομέρεια συχνά παραβλέπεται σε πολλές συνταγές ψητού κοτόπουλου.

 

Στο «The Bear», ο Keller επιδεικνύει την τεχνογνωσία του αφαιρώντας γρήγορα το κόκκαλο του ματιού σε λιγότερο από ένα λεπτό. «Φύλαξέ το για αύριο», λέει ο Keller, υπονοώντας ότι ο Carmy ίσως θελήσει να το σπάσει και να κάνει μια ευχή. Αυτή η τεχνική, αν και επιδεικνύεται από έναν σεφ με επτά αστέρια Michelin, είναι προσιτή σε όσους μαγειρεύουν από χόμπι.

Για να αφαιρέσετε το κόκαλο της ευχής στο σπίτι, ξεκινήστε με το στήθος του κοτόπουλου προς τα πάνω. «Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να αισθανθείτε το κόκαλο των ευχών ακριβώς κάτω από το δέρμα του λαιμού του πουλερικού», συμβουλεύει η Keller. Κάντε μερικές τομές γύρω από το κόκαλο με ένα μαχαίρι για να το ξεκολλήσετε από το περιβάλλον κρέας και, στη συνέχεια, τραβήξτε το απαλά έξω.