Το μυστικό για το τέλειο ψητό κοτόπουλο προβλήθηκε στην τρίτη σεζόν του «The Bear»: Η συμβουλή από έναν μισελενάτο σεφ (vid)
Η επιτυχημένη σειρά «The Bear» δεν είναι μόνο μια πηγή δραματικής αφήγησης, αλλά και ένας θησαυρός μαγειρικής σοφίας. Μεταξύ των μαθημάτων που μεταδίδει -όπως η αποφυγή των κινδύνων του καταψύκτη και τα οργανωτικά θαύματα της κολλητικής ταινίας- η τρίτη σεζόν προσφέρει μια ιδιαίτερα πολύτιμη συμβουλή μαγειρικής από τον διάσημο σεφ Thomas Keller.
Στην τελευταία σεζόν, ο πρωταγωνιστής Carmy Berzatto (τον οποίο υποδύεται ο Jeremy Allen White) βρίσκεται να στήνει στο The French Laundry, όπου ο ίδιος ο Keller παρέχει ένα masterclass στην προετοιμασία ενός ψητού κοτόπουλου που αξίζει Michelin.
Στη σκηνή, που διαδραματίζεται σε μια πεντακάθαρη κουζίνα, ο Keller καθοδηγεί τον Carmy κατά τη σχολαστική διαδικασία. Το πρώτο βήμα: αφαίρεση του κόκκαλου. Αυτή η λεπτομέρεια συχνά παραβλέπεται σε πολλές συνταγές ψητού κοτόπουλου.
What Thomas Keller says in The Bear about being a chef is how we think of karate:
— Doug Aoki (@Nantanreikan) July 2, 2024
Being a chef is about nurturing people, from the guests to the staff to the fishers, foragers, gardeners. Can you even call yourself a great chef if your food is good but your attitude is bad? pic.twitter.com/V652veZUqN
Στο «The Bear», ο Keller επιδεικνύει την τεχνογνωσία του αφαιρώντας γρήγορα το κόκκαλο του ματιού σε λιγότερο από ένα λεπτό. «Φύλαξέ το για αύριο», λέει ο Keller, υπονοώντας ότι ο Carmy ίσως θελήσει να το σπάσει και να κάνει μια ευχή. Αυτή η τεχνική, αν και επιδεικνύεται από έναν σεφ με επτά αστέρια Michelin, είναι προσιτή σε όσους μαγειρεύουν από χόμπι.
In season three of The Bear, chef Thomas Keller shows one quick way to prep your chicken like a pro. https://t.co/ZrhSbpYEjC
— Bon Appétit (@bonappetit) June 28, 2024
Για να αφαιρέσετε το κόκαλο της ευχής στο σπίτι, ξεκινήστε με το στήθος του κοτόπουλου προς τα πάνω. «Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να αισθανθείτε το κόκαλο των ευχών ακριβώς κάτω από το δέρμα του λαιμού του πουλερικού», συμβουλεύει η Keller. Κάντε μερικές τομές γύρω από το κόκαλο με ένα μαχαίρι για να το ξεκολλήσετε από το περιβάλλον κρέας και, στη συνέχεια, τραβήξτε το απαλά έξω.