Επέζησε από ηλεκτρική καρέκλα και περιέγραψε την τρομακτική αίσθηση που βίωσε

Επιμέλεια: Newsroom
Επέζησε από ηλεκτρική καρέκλα και περιέγραψε την τρομακτική αίσθηση που βίωσε
Ένας άνδρας κατάφερε να επιζήσει από την ηλεκτρική καρέκλα όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Το 1945 ένας Αμερικανός έφηβος καταδικάστηκε σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα από την πολιτεία της Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Ο 15χρονος Willie Francis συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο για την δολοφονία του Andrew Thomas.

Ο θάνατος του ιδιοκτήτη φαρμακείου είχε ταλαιπωρήσεις τις Αρχές εννέα μήνες, προτού συλληφθεί ο πρώην υπάλληλός, ο οποίος ήταν ο μόλις 15 ετών Francis.

Η αστυνομία είπε αρχικά ότι συνέλαβε τον νεαρό για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε βρει το πορτοφόλι του δολοφονημένου Thomas στην τσέπη του Francis.

Ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του Francis στο δικαστήριο δεν ήταν επαρκή και παρότι ο νεαρός είχε φωτογραφίσει άλλους που θα μπορούσαν να έχουν διαπράξει το έγκλημα, η αστυνομία επέμεινε στην ενοχή του.

Παρά το γεγονός ότι ο 15χρονος ομολόγησε την δολοφονία του πρώην αφεντικού του, στο δικαστήριο υποστήριξε ότι ήταν αθώος. Τελικά κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θάνατο στις 3 Μαϊου 1946, παρότι ήταν ανήλικος.

FR

Όμως, η τύχη έμελλε να του χαμογελάσει. Πριν από την εκτέλεσή του, ένας μεθυσμένος δεσμοφύλακας από το κρατικό σωφρονιστικό κατάστημα της Λουιζιάνα, είχε στήσει λάθος την ηλεκτρική καρέκλα.

Ο Francis υπέστη ηλεκτροπληξία, αλλά όχι σε βαθμό για να τον σκοτώσει. «Ένιωθα ότι 100.000 βελόνες και καρφίτσες με τρυπούσαν παντού και στο αριστερό μου πόδι σαν κάποιος να μου το έκοβε με ξυράφι», περιέγραψε αυτό που βίωσε στην ηλεκτρική καρέκλα.

«Ένιωθα τα χέρια μου να χοροπηδάνε στα πλάγια... Σκέφτηκα για ένα λεπτό ότι θα αναποδογυρίσω με την καρέκλα. Νομίζω ότι τους φώναξα να σταματήσουν», συνέχισε να λέει ο 15χρονος.

Μετά την αποτυχημένη εκτέλεση, η υπόθεση του Francis επανήλθε στο δικαστήριο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες του δικηγόρου του, ένα χρόνο αργότερα ο νεαρός ήρθε και πάλι αντιμέτωπος με την ηλεκτρική καρέκλα. Αυτή τη φορά ο μηχανισμός εκτέλεσης είχε στηθεί σωστά... Ο Francis έμεινε στην ιστορία ως «ο έφηβος που εκτελέστηκε δύο φορές».