Γιατρός έγινε viral όταν αποκάλυψε τον λόγο που άφησε την καριέρα για να πάρει τα βουνά (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γιατρός έγινε viral όταν αποκάλυψε τον λόγο που άφησε την καριέρα για να πάρει τα βουνά (vid)
Τη φύση επέλεξε ένας γιατρός αφήνοντας πίσω μια για πάντα την καριέρα του.

Ένας γιατρός στις ΗΠΑ αποκάλυψε τον λόγο που παράτησε την ιατρική του καριέρα προκειμένου να αρχίσει μια νέα ζωή στα βουνά. Ο «Dr Goobie» (δεν είναι το πραγματικό του όνομα) ήταν νευροχειρουργός, με σπουδές στο διάσημο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Ήταν νευροχειρουργός για 10 χρόνια, αλλά αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα του και να τα αφήσει όλα πίσω.

Ο Goobie - που δημοσίευσε στο YouTube με το όνομα Goobie and Doobie - εξήγησε ότι πάντα τον ενδιέφερε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και η συνείδηση. Όταν έπιασε την πρώτη του δουλειά, συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, παρότι ο μισθός του ήταν ικανοποιητικός και είχε την υποστήριξη των συναδέλφων του. «Ήμουν πολύ δυστυχισμένος και δεν μπορούσα να το καταλάβω για καιρό», είπε.

Ο γιατρός εξήγησε επίσης, ότι είχε μόλις παντρευτεί τη γυναίκα του πριν ξεκινήσει τη δουλειά και παρόλο που εκείνη προσπάθησε να τον βοηθήσει να το καταλάβει, δεν μπορούσε να περιγράψει τι τον έκανε να νιώθει τόσο άσχημα.

Κατά κύριο λόγο, στην καθημερινή του εργασία, ο Goobie έκανε χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη σε ασθενείς που υποφέρουν από πόνους στην πλάτη. «Είναι σαν να έχετε ένα σπίτι με στέγη, η κορυφή του σπιτιού σας έχει διαρροή κάπου και το νερό της βροχής κατεβαίνει στο σπίτι, καταστρέφοντας τη γυψοσανίδα», εξήγησε.

Αν και βοήθησε πολλούς ανθρώπους, ο Goobie είπε ότι υπήρχαν «πολύ περισσότεροι» άνθρωποι που δεν μπορούσε να βοηθήσει. Αφού προσπάθησε να καταλάβει γιατί ένιωθε τόσο δυστυχισμένος, ο γιατρός συνειδητοποίησε ότι οι περισσότερες από τις χειρουργικές επεμβάσεις του δεν διόρθωναν τα προβλήματα των ασθενών. «Αυτό που έκανα ήταν να κάνω τις χειρουργικές επεμβάσεις που ήξερα πώς να κάνω, αλλά δεν διόρθωναν το πρόβλημα», εξήγησε.

Ο Goobie συνειδητοποίησε ότι άλλοι παράγοντες, όπως η διατροφή, ο ύπνος και η άσκηση ήταν πολύ πιο σημαντικοί. Ο πρώην γιατρός εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο στήνονται τα νοσοκομεία δεν σχετίζεται πάντα με την πλήρη βοήθεια των ασθενών. «Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται τα πράγματα είναι ότι το νοσοκομείο πρέπει να βγάλει χρήματα, πρέπει να βγάλουν χρήματα. Πρέπει να αναπτυχθούν οικονομικά», είπε.

«Το πρόβλημα εκεί είναι ότι αν βρείτε έναν τρόπο να βοηθήσετε τους ασθενείς να θεραπευθούν και αυτός ο τρόπος δεν περιλαμβάνει ένα χάπι ή χειρουργική επέμβαση, τότε το νοσοκομείο και ο γιατρός έχουν μεγάλο πρόβλημα. Επειδή αν βρεις έναν τρόπο να βοηθήσεις τους ανθρώπους να γίνουν καλά χωρίς να τους χρεώσεις, τότε απλώς έχει θέσει τον εαυτό σου εκτός δουλειάς», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Έκανα χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά πραγματικά ένιωθα ότι η εστίαση της ιατρικής δεν ήταν στο σωστό μέρος. Δεν ήταν στη θεραπεία, αλλά στο να κερδίσω χρήματα από χειρουργικές επεμβάσεις και χάπια. Δεν ''χτυπάω'' κανένα συγκεκριμένο μέρος όπου εργαζόμουν. Δούλευα για πολύ καλά νοσοκομεία και οι άνθρωποι έχουν καλές προθέσεις, αλλά τα κίνητρα δεν είναι σωστά σε όλο το σύστημα. Μόλις κατάλαβα τι συνέβαινε, ήταν τεράστιο ηθικό ζήτημα για μένα».

Ο γιατρός συμπλήρωσε: «Έκανα μια δουλειά στην οποία δεν πίστευα πια. Όταν αφήνεις κάτι που το κρατάς πολύ σφιχτά, παρόλο που σε πληγώνει και το αφήνεις, τότε μπορείς να σηκώσεις κάτι άλλο. Το οποίο ελπίζω να είναι καλύτερο για σένα».

Ο «Dr Goobie» περνάει πολύ χρόνο στη φύση με τον σκύλο του, καταγράφοντας τις πεζοπορίες και τις περιπέτειές τους και μοιράζοντας το υλικό με τους ακόλουθούς τους. «Ήθελα να περάσω χρόνο έξω, να βοηθήσω τον σκύλο μου να ζήσει μια γεμάτη ζωή και να καταγράψω αυτές τις στιγμές. Μπορώ να είμαι έξω και να είμαι πιο υγιής, έχω βρει έναν τρόπο με τον οποίο μπορώ να βοηθήσω στην ανακούφιση του πόνου των ανθρώπων, μοιράζομαι μαζί τους σκηνές της φύσης».