Η «σύνταξη» είναι γλυκιά: Αυτό είναι το ονειρεμένο ξενοδοχείο του Άντι Μάρεϊ στη Σκωτία

Η «σύνταξη» είναι γλυκιά: Αυτό είναι το ονειρεμένο ξενοδοχείο του Άντι Μάρεϊ στη Σκωτία
O κορυφαίος Βρετανός τενίστας πήρε «σύνταξη» από το τένις και ετοιμάζεται για τη νέα του καριέρα ως ξενοδόχος. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ήταν η τελευταία διοργάνωση στην οποία είδαμε τον Άντι Μάρεϊ να αγωνίζεται σε κάποιο γήπεδο τένις. Ο Βρετανός τενίστας και ένας από τους κορυφαίους αθλητές που έχει βγάλει ποτέ το Νησί, αποσύρθηκε στα 37 του από το άθλημα, αλλά έχει ήδη ετοιμάσει τα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάρεϊ έχει αποκτήσει ένα ξενοδοχείο στο Dunblane, μια μικρή πόλη έξω από τη Γλασκώβη. Το πρόσφατα ανανεωμένο ξενοδοχείο Cromlix είναι ένας επιβλητικός φόρος τιμής στην ιστορία -και το παρόν- της Σκωτίας, καθώς και στην προσωπική ιστορία της οικογένειάς του Μάρεϊ.

Το κτίριο χτίστηκε αρχικά το 1874 και ανήκε σε μια αριστοκρατική οικογένεια από τον 15ο αιώνα. Αφού μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1982, το πρώτο πάρτι που φιλοξένησε ήταν ο εορτασμός των 25 χρόνων γάμου των παππούδων του Μάρεϊ, Roy και Shirley Erskine.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, έγινε το σημείο αναφοράς της οικογένειας για επίσημες γιορτές. Ο αστέρας του τένις ανέπτυξε τέτοια αγάπη για το μέρος, ώστε την εποχή του γάμου του, το είχε ήδη στην κατοχή του, αφού το αγόρασε μαζί με την σύζυγό του το 2013.

Ένιωθε συναισθηματική σύνδεση μαζί του και ήθελε να το σώσει, αλλά εκείνα τα χρόνια αποτελούσαν την κορύφωση της καριέρας του και την αρχή της δημιουργίας της οικογένειάς του, οπότε είχε αφήσει την τύχη του ξενοδοχείου σε με μια εταιρεία διαχείρισης.

Πριν από δύο χρόνια, το συμβόλαιο έληξε και η οικογένεια του Μάρεϊ είχε περισσότερο χρόνο και χρήματα. Ξεκίνησαν, βάζοντας το δικό τους στίγμα. Η σύζυγός του συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στο σχεδιασμό, διανθίζοντας την παλιομοδίτικη βρετανική ατμόσφαιρα με σύγχρονες πινελιές και φυσικά μοτίβα.

Οι 15 σουίτες του ξενοδοχείου έχουν πάρει τα ονόματά τους από λουλούδια και βότανα, και τα δωμάτια, με τις λουλουδάτες ταπετσαρίες και τις σημαντικές αντίκες, είναι γεμάτα φυσικό φως. Παράλληλα, το εστιατόριο του ξενοδοχείου αναβαθμίστηκε, με το φαγητό να είναι προσεγμένο αλλά όχι περίπλοκο.

Αυτό που δεν θα μπορούσε να λείπει με τίποτα είναι ένα γήπεδο τένις, το οποίο αποτελεί μια προσωπική επιλογή του Μάρεϊ. Κάτι μας λέει ότι τις περισσότερες ώρες του πλέον θα τις περνάει εκεί.