Η απάντηση των αξιωματούχων των Ολυμπιακών Αγώνων στον αθλητή που παραπονέθηκε για την ποιότητα του μεταλλίου του

Επιμέλεια: Newsroom
Η απάντηση των αξιωματούχων των Ολυμπιακών Αγώνων στον αθλητή που παραπονέθηκε για την ποιότητα του μεταλλίου του
Σάλος έχει ξεσπάσει μετά το βίντεο του χάλκινου Ολυμπιονίκη στο σκέιτμπορντ, ο οποίος παραπονέθηκε για την ποιότητα του μεταλλίου του.

Θέση για την καταγγελία του Nyjah Huston για την ποιότητα του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε στο σκέιτμπορντ στο Παρίσι πήραν οι αξιωματούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ο Αμερικανός αθλητής του σκέιτμπορντ ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου μαρτυρούσε την κατάσταση του μεταλλίου του, τονίζοντας ότι δεν είναι τόσο υψηλής ποιότητας όσο φαίνονται.

Το βίντεο το είδαν οι 5,3 εκατομμύρια ακόλουθοί του και το θέμα πήρε έκταση. Έτσι, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πήραν επίσημα θέση για την καταγγελία του Nyjah Huston και δεσμεύτηκαν να του αντικαταστήσουν το μετάλλιο.

«Το Παρίσι 2024 γνωρίζει μια αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν αθλητή του οποίου το μετάλλιο παρουσιάζει φθορές λίγες μέρες μετά την απονομή του», ανέφερε εκπρόσωπος στη Mail Sport.

«Το Παρίσι 2024 συνεργάζεται στενά με το Monnaie de Paris, το ίδρυμα που είναι επιφορτισμένο με την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των μεταλλίων, καθώς και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του ενδιαφερόμενου αθλητή, προκειμένου να αξιολογήσει το μετάλλιο για να κατανοήσει τις συνθήκες και την αιτία τη ζημιάς που έχει υποστεί», συνέχισε.

«Τα μετάλλια είναι τα πιο πολυπόθητα αντικείμενα των Ολυμπιακών Αγώνων και τα πιο πολύτιμα για τους αθλητές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Τα κατεστραμμένα μετάλλια θα αντικαθίστανται συστηματικά από το Monnaie de Paris και θα χαραχθούν με τον ίδιο τρόπο με τα πρωτότυπα», κατέληξε.