Μυστηριώδης μαύρος δακτύλιος εμφανίστηκε στον ουρανό: Άφωνοι οι ντόπιοι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μυστηριώδης μαύρος δακτύλιος εμφανίστηκε στον ουρανό: Άφωνοι οι ντόπιοι (vid)
Η εμφάνιση τέτοιων μυστηριωδών μαύρων δακτυλίων είναι σπάνια αλλά όχι εντελώς πρωτοφανής.

Ένας μυστηριώδης μαύρος δακτύλιος εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από έναν αυτοκινητόδρομο στη Βιρτζίνια την Τρίτη (20/8), αφήνοντας τους κατοίκους και τους οδηγούς σε αμηχανία καθώς τραβούσαν φωτογραφίες του παράξενου φαινομένου. Ο σκοτεινός κύκλος, ο οποίος αιωρούνταν στο βόρειο τμήμα της πόλης γύρω στις 11 π.μ., κέρδισε γρήγορα την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι άνθρωποι μοιράστηκαν σχεδόν δώδεκα εικόνες από διάφορες οπτικές γωνίες.

Το αλλόκοτο θέαμα διήρκεσε μόνο περίπου 10 λεπτά πριν εξαφανιστεί εντελώς, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Ron Stepp, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που έστειλαν πλάνα στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAVY TV 10. Η ξαφνική εμφάνιση και εξαφάνιση του μαύρου δακτυλίου οδήγησε σε εκτεταμένες εικασίες σχετικά με την προέλευσή του.

Πολλοί μάρτυρες υποπτεύθηκαν αρχικά ότι ο δακτύλιος ήταν αποτέλεσμα πυρκαγιάς ή έκρηξης. Ωστόσο, αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας James City επιβεβαίωσαν ότι δεν είχαν αναφερθεί πυρκαγιές ή εκρήξεις στην περιοχή την ώρα που εμφανίστηκε ο δακτύλιος, γεγονός που βάθυνε το μυστήριο.

Ο Ricky Mathews, μετεωρολόγος του WAVY TV 10, έδωσε μια πιθανή εξήγηση για το φαινόμενο. Ο Mathews πρότεινε ότι ο δακτύλιος θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από φωτιά που ανέβηκε στον ουρανό, ενδεχομένως από πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε κινηματογραφική παραγωγή. Ενώ η θεωρία αυτή ευθυγραμμίζεται με τα οπτικά χαρακτηριστικά του δακτυλίου, η ακριβής αιτία παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

Η εμφάνιση τέτοιων μυστηριωδών μαύρων δακτυλίων είναι σπάνια αλλά όχι εντελώς πρωτοφανής. Τέτοιου είδους περιστατικά έχουν αναφερθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου, οι οποίες συχνά συνδέονται με πυροτεχνικά γεγονότα, βιομηχανικές δραστηριότητες ή άλλες ελεγχόμενες πυρκαγιές που παράγουν δίνη καπνού.