Ιάπωνας κάνει καταδύσεις κάθε εβδομάδα για να βρει τη γυναίκα του που χάθηκε στο τσουνάμι του 2011 (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ιάπωνας κάνει καταδύσεις κάθε εβδομάδα για να βρει τη γυναίκα του που χάθηκε στο τσουνάμι του 2011 (vid)
Κατά την τελευταία δεκαετία, ένας άνδρας στην Ιαπωνία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 600 καταδύσεις στην αταλάντευτη αναζήτησή του για να βρει τη γυναίκα του.

Τον Μάρτιο του 2011, η ζωή του Yasuo Takamatsu άλλαξε για πάντα όταν έλαβε την τελευταία επικοινωνία από τη σύζυγό του, Yuko. Του είχε στείλει ένα σύντομο, μήνυμα κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σκοτεινές ημέρες της Ιαπωνίας: «Είσαι καλά; Θέλω να πάω σπίτι». Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα που θα λάμβανε ποτέ από εκείνη.

Το μήνυμα ήρθε την ημέρα του μεγάλου σεισμού της Ανατολικής Ιαπωνίας, του τέταρτου ισχυρότερου σεισμού που έχει καταγραφεί ποτέ και του ισχυρότερου που έπληξε ποτέ την Ιαπωνία. Ο σεισμός των 9,0 Ρίχτερ προκάλεσε ένα καταστροφικό τσουνάμι που παρέσυρε ολόκληρες κοινότητες, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 450.000 σπίτια, πάνω από 18.000 ζωές και να αγνοούνται μέχρι σήμερα περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι.

Μεταξύ αυτών που παρασύρθηκαν από τα ισχυρά κύματα τσουνάμι ήταν και η Yuko Takamatsu, η οποία εργαζόταν σε τράπεζα όταν χτύπησε η καταστροφή. Ο σύζυγός της, Yasuo, βρισκόταν σε κοντινή πόλη, συνοδεύοντας την πεθερά του σε ένα νοσοκομείο. Με τους δρόμους και τις υποδομές κατεστραμμένες, ο Yasuo δεν μπορούσε να επιστρέψει αμέσως για να αναζητήσει τη σύζυγό του μέσα στην καταστροφή.

Η αναζήτηση του Yasuo για τη Yuko ξεκίνησε από τη στεριά. Μήνες μετά το χτύπημα του τσουνάμι, το τηλέφωνο της Yuko βρέθηκε στο πάρκινγκ της τράπεζας. Περιείχε ένα μήνυμα που δεν είχε σταλεί: «Το τσουνάμι είναι καταστροφικό». Το μήνυμα, ωστόσο, δεν είχε παραδοθεί ποτέ. Αυτό επιβεβαίωσε στον Yasuo ότι η σύζυγός του ήταν ζωντανή εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν υπήρχαν ίχνη της στη συνέχεια.

Αποφασισμένος να βρει τη Yuko, ο Yasuo συνέχισε την αναζήτησή του στη στεριά για δυόμισι χρόνια πριν αποφασίσει να μεταφέρει την αναζήτησή του στη θάλασσα. Τον Σεπτέμβριο του 2013, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κατάδυσης, μαθαίνοντας τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εξερευνήσει τα βάθη, όπου ήλπιζε να βρει κάποιο ίχνος της αγαπημένης του γυναίκας. Από τότε, ο Takamatsu κάνει καταδύσεις κάθε εβδομάδα στις ακτές της Onagawa, στο νομό Miyagi, όπου εθεάθη για τελευταία φορά η σύζυγός του. Κατά την τελευταία δεκαετία, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 600 καταδύσεις στην αταλάντευτη αναζήτησή του για να βρει τη γυναίκα του.

Η προσπάθεια του Takamatsuέχει γίνει σύμβολο της αγάπης. «Καταδύομαι με την πεποίθηση ότι είναι κάπου», δήλωσε κάποτε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καταδεικνύοντας τη βαθιά συναισθηματική επιβάρυνση και τη δύναμη της αποφασιστικότητάς του.