Απεγνωσμένος σπιτονοικοκύρης γκρέμισε την οροφή του σπιτιού του μετά από διαμάχη που είχε με την ένοικο

Επιμέλεια: Newsroom
Απεγνωσμένος σπιτονοικοκύρης γκρέμισε την οροφή του σπιτιού του μετά από διαμάχη που είχε με την ένοικο
Απίστευτο είναι το περιστατικό που έλαβε μέρος σε επαρχία της Αγγλίας.

Μια μακροχρόνια διαμάχη για ιδιοκτησία κορυφώθηκε με τον πιο απρόσμενο τρόπο, καθώς ο ιδιοκτήτης σπιτιού Louis Scudder, 52 ετών, ξέσπασε και διέλυσε το ίδιο του το σπίτι, ξεκινώντας από την οροφή.

Για τον κ. Scudder, η κατεδάφιση ήταν το αποκορύφωμα μιας 17χρονης μάχης για να ανακτήσει τον έλεγχο του ακινήτου του με τις τρεις κρεβατοκάμαρες των 150.000 λιρών, το οποίο πίστευε ότι του είχαν αφαιρέσει άδικα. Οι φίλοι του κ. Scudder τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο που ωθήθηκε στα άκρα, νιώθοντας ότι το σπίτι του είχε «κλαπεί από αυτόν».

Η διαμάχη μεταξύ του κ. Scudder και του ενοικιαστή του σιγόβραζε για σχεδόν δύο δεκαετίες. Οι λεπτομέρειες γύρω από τη διαμάχη παραμένουν ασαφείς, αλλά αυτό που είναι προφανές είναι η βαθιά απογοήτευση που οδήγησε σε αυτή τη δραστική ενέργεια. Φαίνεται ότι οι νομικές οδοί και οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν να δώσουν λύση, αφήνοντας τον κ. Scudder να αισθάνεται ότι δεν είχε άλλη επιλογή.

Σύμφωνα με τη DailyMail, οι εντάσεις συσσωρεύονταν εδώ και χρόνια και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν ο κ. Scudder ανέβηκε στη στέγη και άρχισε να ξηλώνει κεραμίδια με γυμνά χέρια.

Οπλισμένος με μια βαριοπούλα, ο κ. Scudder οργίασε, γκρεμίζοντας τοίχους και εξαρτήματα. «Αυτό δεν ήταν απλώς μια κρίση οργής», δήλωσε ένας γείτονας που έγινε μάρτυρας της καταστροφής. «Ήταν μια σκόπιμη διάλυση ενός σπιτιού».

Η κλιμακούμενη κατάσταση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου, οδηγώντας σε μια τεταμένη 24ωρη αντιπαράθεση. Οι αστυνομικοί, ανησυχώντας για την ασφάλεια τόσο του κ. Scudder όσο και της γύρω κοινότητας, προσπάθησαν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση. Οι αρχές διαπραγματεύτηκαν με τον κ. Scudder, προσπαθώντας να τον πείσουν να σταματήσει την καταστροφή και να κατέβει από το κατεστραμμένο ακίνητο.

Παρά τις προσπάθειές τους, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για ώρες, με τον κ. Scudder να παραμένει αποφασισμένος στην αποστολή του. Τελικά, μετά από μια ημέρα καταστροφής και χάους, τέθηκε υπό κράτηση.