Δερματολόγος εξηγεί το κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στην τουαλέτα και βλάπτουν την υγεία τους

Επιμέλεια: Newsroom
Δερματολόγος εξηγεί το κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στην τουαλέτα και βλάπτουν την υγεία τους
Γιατρός εξηγεί πόσο σημαντικός είναι ο μπιντές και προτείνει σε όλους να τον χρησιμοποιούν για λόγους υγιεινής.

Ο Dr. Scott Walter, πιστοποιημένος δερματολόγος στην περιοχή του Ντένβερ, ισχυρίζεται ότι ο μπιντές πρέπει να αποτελεί κυριο εξάρτημα του μπάνιου σας για λόγους υγιεινής.

«Για να το θέσω απλά, θα σκεφτόσασταν ποτέ να καθαρίσετε τα βρώμικα χέρια σας με μια στεγνή χαρτοπετσέτα;» αναρωτήθηκε ο Walter και έθεσε το ίδιο ερώτημα στους 1,2 εκατομμύρια ακολούθους του στο TikTok. «Ακριβώς - αυτό ακριβώς κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε χαρτί υγείας. Είναι μια βρώμικη περιοχή και χρησιμοποιούμε ένα στεγνό χαρτί για να καθαρίσουμε».

1

Οι μπιντέδες καθαρίζουν καλύτερα την περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η ροή είναι πιο υγιεινή από το απλό σκούπισμα, πιο ήπια για το ευαίσθητο δέρμα, χρήσιμη για την πρόληψη και τη θεραπεία των αιμορροΐδων και καλύτερη για το περιβάλλον επειδή μειώνει τη χρήση χαρτιού τουαλέτας.

Ο Walter απέκτησε τον πρώτο του μπιντέ πριν από μερικά χρόνια και, όπως λέει, είναι δύσκολο να φανταστεί τη ζωή του χωρίς αυτόν.

Είπε ότι καθαρίζει καλύτερα το δέρμα, αφήνει λιγότερα βακτήρια πίσω του και προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς από το χαρτί τουαλέτας.

«Αυτό είναι εξαιρετικό για τους ανθρώπους που είναι ήδη επιρρεπείς σε προβλήματα εκεί κάτω, όπως εξανθήματα, σχισμές ή ακόμη και αιμορροΐδες», εξήγησε ο Walter. [Ο μπιντές έχει πράγματι αποδειχθεί ότι μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης [λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος] στις γυναίκες λόγω της μικρότερης μεταφοράς βακτηρίων».