ΔΕΘ: Ο Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε panic button για ανήλικους

Επιμέλεια: Newsroom
ΔΕΘ: Ο Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε panic button για ανήλικους
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στην 88 ΔΕΘ ανακοίνωσε την εφαρμογή punic button για ανήλικους.

Μετά το «panic button» για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έρχεται και δεύτερο «panic button», το οποίο θα απευθύνεται στους ανήλικους και θα τους προστατεύει από επιθέσεις και φαινόμενα βίας. Πρόκειται για την εφαρμογή «safeyouth.gr», την οποία παρουσίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εγκαινιάζοντας το Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο λειτουργίας της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Η πολιτική έχει αξία όταν βελτιώνει τις ζωές των πολιτών», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας τη νέα εφαρμογή που έχει ως στόχο «την ασφάλεια των ανηλίκων και των οικογενειών τους», ενώ ευχαρίστησε την Vodafone Hellas, η οποία προετοίμασε, κατασκεύασε και παρέδωσε αυτό το νέο ψηφιακό εργαλείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το νέο «panic button» θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του μήνα ή τις αρχές του επόμενου, αφού πρώτα οι ενδιαφερόμενοι, ανήλικοι και γονείς, το «κατεβάσουν» στα κινητά τους τηλέφωνα και καταχωρήσουν τα στοιχεία τους. Θα λειτουργήσει δε, συμπληρωματικά προς τον 5ψήφιο αριθμό 10201 που λειτουργεί ήδη εδώ και μήνες για την προστασία των ανηλίκων, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τονίζει ότι τα δύο αυτά εργαλεία αποτελούν μία «ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας της ανηλικότητας, αποφυγής επιθέσεων και σύλληψης ανηλίκων αλλά και γονέων σε περίπτωση που υπάρχουν αναίτιες επιθέσεις σε παιδιά».