Εκπαιδευτικός βγήκε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ και την «είπε» στον Πορτοσάλτε: «Δεν θέλω να γίνω ο κακός της ιστορίας και εγώ διεκδικώ στη ζωή μου» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εκπαιδευτικός βγήκε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ και την «είπε» στον Πορτοσάλτε: «Δεν θέλω να γίνω ο κακός της ιστορίας και εγώ διεκδικώ στη ζωή μου» (vid)
Έντονο διάλογο με εκπαιδευτικούς είχε σήμερα ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχληση του για το γεγονός ότι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί κάνουν συμβολική κατάληψη στο δημοτικό σχολείο Πολυδενδρίου.

Ένταση επικράτησε στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Άρη Πορτοσάλτε ,«Live Yου», στον ΣΚΑΪ, όταν η ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκε έξω από το δημοτικό σχολείο Πολυδενδρίου όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έκαναν συμβολική κατάληψη του χώρου, με τα παιδιά να απέχουν από τα μαθήματα λόγω της επιλογής του υπουργείου Παιδείας να «στοιβάξει» 26 άτομα σε μια τάξη, τη στιγμή μάλιστα που, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, 6 από τα παιδιά έχουν μαθητικές δυσκολίες και χρειάζονται και μια πιο ιδιαίτερη προσοχή.

Μια μητέρα μαθήτριας μίλησε στην εκπομπή και εξήγησε ότι πρέπει να ακουστεί η αδικία που γίνεται εις βάρος των μαθητών. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πέρυσι υπήρχαν δύο τμήματα στην Δ' τάξη που απαριθμούσαν 14 μαθητές καi 13 αντίστοιχα, ενώ φέτος μετά τη συγχώνευση υπάρχει ένα μόνο τμήμα με 26 παιδιά.

Ο Άρης Πορτοσάλτε ρώτησε με ειρωνικό ύφος την μητέρα του μαθήτριας «αν θεωρεί το 26 τεράστιο νούμερο», για να απαντήσει η κα. Σίλβια ότι «εν έτη 2024 τα ολιγομελή τμήματα θα πρέπει να είναι αυτονόητο». Ο δημοσιογράφος επανήλθε και ρώτησε: «Γιατί σήμερα μαθαίνετε τα παιδιά να μην κάνουν μάθημα». Η μητέρα απάντησε ευθέως λέγοντας: «Δεν μαθαίνουμε τα παιδιά να μην κάνουν μάθημα...Μαθαίνουμε τα παιδιά να διεκδικούν το αυτονόητο»

Ο Άρης Πορτοσάλτε φάνηκε να ενοχλείται και είπε: «Και εμένα μου αρέσει η διεκδίκηση. Και εγώ διεκδικώ στη ζωή μου. Αλλά για να διεκδικήσω κάτι πρέπει να το σταματήσω; Αυτό ρωτάω. Σήμερα (με την κατάληψη) λύσατε το πρόβλημα; Βάζοντας τα παιδιά να χάσουν το σημερινό μάθημα, το λύσατε το πρόβλημα σας; Αυτό ρωτάω εγώ».

Εκείνη την ώρα «μπήκε» στη κουβέντα ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής. Ωστόσο, τα λεγόμενα του δεν άρεσαν στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, ο οποίος άρχισε να τον ειρωνεύεται λέγοντας «τους διδάσκετε την αποχή, μπράβο, συγχαρητήρια κύρια καθηγητά και εις ανώτερα» και «κλείστε το μόνοι σας».

Ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος τόνισε: «Σήμερα υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας γιατί δεν μπορεί να γίνει μάθημα, είναι παιδαγωγικό έγκλημα να γίνεται σε αίθουσες ακατάλληλες με 26 παιδία και 6 διαγνώσεις με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Στη συνέχεια σε ερώτηση της Μαρίας Αναστασόπουλου για το αν έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχουν ώστε να φτάσουν να κάνουν κατάληψη, ο κ. Παπαγιαννόπουλος απάντησε:

«Έχουμε κάνεις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, στην περιφερειακή διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, ενώ πήγαμε και στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο μας υποδέχθηκε με ΜΑΤ για τις συγχωνεύσεις και με χημικά και σήμερα είναι η τελευταία λύση. Όλοι είμαστε αγανακτισμένοι, είναι η τελευταία λύση για αυτό βγήκαμε στο δρόμο. Εμείς θέλουμε να μορφώσουμε τα παιδιά μας, η πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που θέλει την αμορφωσιά, εμείς δεν τη θέλουμε ούτε γονείς ούτε εκπαιδευτικοί».

Στο τέλος, επανήλθε ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει ο κακός της υπόθεσης, ενώ χαρακτήρισε τον εκπαιδευτικό «απαράδεκτο».