Ετοιμάστε τα πιρούνια σας: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2024, σύμφωνα με το TripAdvisor

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Ετοιμάστε τα πιρούνια σας: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2024, σύμφωνα με το TripAdvisor
Τα Travellers' Choice Awards για το 2024 δημοσιεύτηκαν και τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη κατατάχθηκαν σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες.

Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα που συμβάλλουν στο να κάνουν ένα εστιατόριο να ξεχωρίσει, όπως φυσικά ο φωτισμός, η διακόσμηση, η εξυπηρέτηση, το φαγητό (προφανώς) - αλλά δεν είναι όλα κατάλληλα για κάθε περίσταση.

Ευτυχώς, τα ετήσια βραβεία Travellers' Choice Awards του TripAdvisor κατατάσσουν τα εστιατόρια ανά κατηγορία, οπότε αν σχεδιάζετε μια ρομαντική βραδιά ή πρέπει να φέρετε μαζί σας τον τετράποδο φίλο σας ή ακόμα αν είστε vegan, θα πάρετε μια πολύ καλή ιδέα για το πού πρέπει να πάτε.

Η φετινή λίστα περιλαμβάνει εστιατόρια από περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες. Σχεδιάζετε μια ρομαντική έξοδο για φαγητό; Ο νικητής σε αυτή την κατηγορία είναι το Alameda Suiça, λίγο έξω από το Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

Το «καλύτερο εστιατόριο-κρυμμένο διαμάντι» για το 2024 είναι το Ponchos Food & Wines στο Περού, το καλύτερο vegan εστιατόριο είναι το Chia Vegan Kitchen, επίσης στο Περού, και το καλύτερο εστιατόριο με υπαίθριο χώρο στον κόσμο είναι το Thes 'Greek Creative Cuisine' στην Αθήνα, το οποίο κατατάσσεται επίσης ως το όγδοο καλύτερο «casual εστιατόριο». Πιο συγκεκριμένα, το ελληνικό εστιατόριο έχει αυτή τη στιγμή βαθμολογία 5/5 στο TripAdvisor, μετρώντας συνολικά 2.797 κριτικές, με τις 2.617 να είναι άριστες.

Ο νικητής στην κατηγορία «casual» ήταν το Organika (και πάλι στο Περού), το οποίο σερβίρει σπιτικά ζυμαρικά και πίτσα με περουβιανή πινελιά. Όσον αφορά το fine-dining, νικητής αυτής της κατηγορίας ήταν το Restaurant Pic στη Βαλάνς της Γαλλίας, το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στον οδηγό Michelin. Η Γαλλία διεκδικεί στην πραγματικότητα τέσσερις από τις 10 πρώτες θέσεις σε αυτή την κατηγορία.

Μπορείτε να δείτε την πρώτη 10άδα για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες παρακάτω ή να ρίξετε μια ματιά σε κάθε κατηγορία στο σύνολό της στον ιστότοπο του TripAdvisor.

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, σύμφωνα με το TripAdvisor:

  1. Restaurant Pic, Γαλλία
  2. Restaurante 1621, Κολομβία
  3. Εστιατόριο Northcote, Ηνωμένο Βασίλειο
  4. Casa Vigil, Αργεντινή
  5. Maison Medard, Γαλλία
  6. Tour d'Argent, Γαλλία
  7. Leclère Cuisine d'Arrivage, Γαλλία
  8. Akira Back, Ταϊλάνδη
  9. The Grove, Νέα Ζηλανδία
  10. Ristorante Villa Crespi, Ιταλία

Τα 10 καλύτερα casual εστιατόρια στον κόσμο

  1. Organika, Περού
  2. Cafe Chill, Σρι Λάνκα
  3. Bodegas Mezquita Céspedes, Ισπανία
  4. Pizzeria Arrivederci, Γαλλία
  5. Bodega Biarritz, Ισπανία
  6. Yaku Restaurant, Περού
  7. Carolino Cocina de Estación, Αργεντινή
  8. Thes 'Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα', Ελλάδα
  9. Makars Gourmet Mash Bar, Εδιμβούργο
  10. Tonnarello, Ιταλία