Προκλητική δήλωση Μπαλάσκα για Ρομά: «Τώρα θα τους πάμε αίμα!» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Προκλητική δήλωση Μπαλάσκα για Ρομά: «Τώρα θα τους πάμε αίμα!» (vid)
Μένος κατά των Ρομά έβγαλε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ήταν καλεσμένος το πρωί της Παρασκευής (4/10) ο Σταύρος Μπαλάσκας. Ο αστυνομικός αναλυτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της παραβατικότητας των Ρομά.

«Μας φόβιζαν ότι αν μιλήσουμε για τους Ρομά και την εγκληματικότητα θα μας πουν ρατσιστές», είπε στην αρχή και ανέφερε ακόμα ότι οι καταυλισμοί των Ρομά είναι άβατο και οι αστυνομικοί εγκαταλείπουν τις καταδιώξεις όταν φτάνουν στους καταυλισμούς.

Στη συνέχεια τόνισε ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο: «Ότι κάποιοι φωνάζουν ότι έχουν γεμίσει οι φυλακές. Χτίστε κι άλλες φυλακές, τι να κάνουμε να τους αφήσουμε έξω επειδή γέμισαν οι φυλακές;»

Σε ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου για πως η αστυνομία θα αντιμετωπίσει τους Ρομά, ανέφερε: «Τώρα θα τους πάμε αίμα, θα τους πάμε αίμα τώρα. Είδατε τι έγινε στο Μενίδι, θα γίνονται επιχειρήσεις με ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους. Θα βγάλουμε τα όπλα, τα ναρκωτικά. Θα κόψουμε τη ρίζα με τους Αλβανούς, που ανοίξανε τώρα και θέλουν να γίνουν καπετάνιοι στην Ελλάδα και να πουλάνε το χασίσι. Θα τα κόψουμε αυτά τα πραγματάκια».