'Ερχεται κύμα κακοκαιρίας: Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
'Ερχεται κύμα κακοκαιρίας: Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή (vid)
Από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες, με ισχυρούς ανέμους να κάνουν την εμφάνισή τους.

Την Παρασκευή θα μεταφερθούμε σε κλίμα... χειμώνα, αφού ο καιρός αλλάζει, με βροχές, δυνατούς ανέμους, και χαμηλές θερμοκρασίες να κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετά σημεία στην χώρα μας.

Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια, αλλά στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη, οι οποίες σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν

Μικρής έντασης τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία, στη βόρεια Θεσσαλία και σε Πέλλα-Ημαθία-Πιερία σε περιοχές δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, και αναμένεται να κυμανθεί κοντά στους 16-19 στα βόρεια το μεσημέρι, 20-21 στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς τοπικά στα δυτικά και στο νότιο Αιγαίο.

 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3-5, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί βοριάδες, 6-7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο το πρωί έως 8.

Καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται να υπάρξει ηλιοφάνεια, με αραιή συννεφιά μέχρι και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-20 βαθμούς Κελσίου, με βορειοανατολικό άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές μέχρι 6, στα ανατολικά και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται να έχει αυξημένη συννεφιά μέχρι το μεσημέρι και μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-19 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ.