Είχε να πλύνει τα δόντια του 20 χρόνια και ο οδοντίατρος έπαθε «πλάκα» όταν άνοιξε το στόμα του (vid)

Είχε να πλύνει τα δόντια του 20 χρόνια και ο οδοντίατρος έπαθε «πλάκα» όταν άνοιξε το στόμα του (vid)
Οδοντίατρος έμεινε σοκαρισμένος όταν είδε τα δόντια του ασθενή του, ο οποίος είχε να τα πλύνει πάνω από 20 χρόνια.

Μια τηλεοπτική βρετανική εκπομπή η Embarrassing Bodies, η οποία έκανε την εμφάνισή της στην τηλεόραση την περίοδο 2008-22 υποδεχόταν καλεσμένους με αισθητικά - σωματικά προβλήματα, τους οποίους και έστελνε σε ειδικούς γιατρούς ώστε να τους βοηθήσουν να αλλάξουν την εμφάνισή τους

Σε ένα συγκεκριμένο επεισόδιο που προβλήθηκε το 2017, ένας 21χρονος άνδρας, ονόματι Τζέι, εμφανίστηκε στην εκπομπή και αποκάλυψε ότι είχε να βουρτσίσει τα δόντια του πάνω από 20 χρόνια.

Ο Τζέι ισχυρίστηκε ότι υπέφερε από μικρό παιδί από προβλήματα με τα δόντια του, επειδή δεν του είχαν πει ποτέ οι γονείς του να το κάνει, και εκείνος ήταν μικρός και το αμελούσε.

 

Παραδέχτηκε επίσης ότι η διατροφή του ήταν κάτι το οποίο τα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο: «Με τα χρόνια, έτρωγα λάθος φαγητά έπινα πολλά ανθρακούχα ποτά και δεν τα έπλενα ποτέ. Δεν τα έχω βουρτσίσει ποτέ, δεν έχω χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα ή κάτι τέτοιο ποτέ στην ζωή μου», πρόσθεσε ο Τζέι.

Ο οδοντίατρος Dr James Russell, στον οποίο τον είχε στείλει η εκπομπή για να επισκεφθεί, έμεινε έκπληκτος από το τι ακριβώς συνέβαινε στο στόμα του Jay. Ο οδοντίατρος παρατήρησε ότι σχεδόν όλα του τα δόντια είχαν σαπίσει εντελώς.

Η εξέταση έδειξε πόση ζημιά είχε προκαλέσει η συσσώρευση πλάκας με τα χρόνια, αλλά αφού πήγε στην εκπομπή για βοήθεια, ο Τζέι ανακουφίστηκε όταν άκουσε ότι υπήρχε τρόπος να σώσει το χαμόγελό του. Ο οδοντίατρος συνέστησε ένα πλήρες σετ όψεων για τον Τζέι, ο οποίος επίσης παραδέχτηκε ότι είχε μετανιώσει και ότι θα αλλάξει τον τρόπο ζωής του.