Τι θα συμβεί αν κατά λάθος φας ωμό κοτόπουλο

Επιμέλεια: Newsroom
Τι θα συμβεί αν κατά λάθος φας ωμό κοτόπουλο
Το μαγειρεμένο κοτόπουλο είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Ωστόσο, το ωμό κοτόπουλο μπορεί να περιέχει βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε τροφιμογενείς ασθένειες (τροφική δηλητηρίαση).

Το κοτόπουλο είναι μια δημοφιλής πηγή πρωτεΐνης και πολλοί το τρώνε πιο συχνά από τη γαλοπούλα, το βοδινό ή το χοιρινό κρέας.

Για να διασφαλίσετε ότι το κοτόπουλο είναι ασφαλές για κατανάλωση, είναι σημαντικό να το μαγειρέψετε μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 74℃. Οι υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος σκοτώνουν τα βακτήρια και αποτρέπουν την τροφική δηλητηρίαση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr