H εθνική πόλο νεανίδων στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Newsroom
Η εθνική ομάδα πόλο νεανίδων

bet365

Η εθνική ομάδα νικώντας τις ΗΠΑ με 13-8 προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο νεανίδων στην Κίνα κι απέναντι στην Ισπανία θα παίξει για το χρυσό μετάλλιο.

Η εθνική ομάδα πόλο νεανίδων απέχει πλέον μια νίκη για να βρεθεί στην κορυφή τού κόσμου. Με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε τις ΗΠΑ με 13-8 και προκρίθηκε στον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18, που φιλοξενείται στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας.

Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, που με τη σειρά της νίκησε την Ουγγαρία με 10-7, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή (22/9) στις 10:00 ώρα Ελλάδα.


Η εθνική ομάδα πήρε και μια άτυπη ρεβάνς για το χαμένο τελικό του 2022, που ηττήθηκε 10-8 από τις ΗΠΑ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Τώρα μια άλλη φουρνιά παικτριών που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ16 στη Λάρισα επίσης το 2022, θα διεκδικήσει να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Η εθνική ομάδα με τρία γκολ από την Κοβάτσεβιτς κι άλλα δύο από την Καραμπέτσου, προηγήθηκε με 5-2 των ΗΠΑ στο 1ο οκτάλεπτο, όμως οι Αμερικανίδες έβγαλαν αντίδραση, ισοφαρίζοντας 6-6.

Μάλιστα προηγήθηκαν 7-6 στις αρχές της 3ης περιόδου, η εθνική προσπέρασε με 9-7 και μπήκε στην 4η περίοδο με πλεονέκτημα ενός γκολ (9-8).
Εκεί η εθνική ομάδα ήταν καταιγιστική, δεν δέχθηκε γκολ και με τέσσερα δικά της έφθασε στο 13-8 και στη μεγάλη πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 2-3, 0-4

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 1, Κοβάτσεβιτς 5, Φουράκη, Δρακωτού 1, Πιοβάν 1, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 4, Κυριακοπούλου, Κρασσά 1.

@Photo credits: ΚΟΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα